Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 juni 2017 | 22:30

Nej, Barb förblir död men inte utan viss upprättelse i "Stranger Things" nästa säsong

"Jag tror inte riktigt att fansen vet vad de vill ha".
Även om hon bara var en liten biroll i "Stranger Things", var det många tittare som blev upprörda över det abrupta sätt som Nancys rödhåriga vän Barb dog på i säsong 1. Sedan dess har önskemål om "Justice for Barb" härjat på nätet och fansen verkar veta vad de vill se i nästa säsong: att Barb får det lyckliga slut som hon förtjänade.
 
Seriens skapare Matt och Ross Duffer håller med om att det hade varit trevligt, men är inte så säkra på att tittarna egentligen vet vad de vill.
 
- Några av de saker som fansen har efterfrågat, önskar vi också, säger Matt.
 
- Men själva poängen är att inte ge folk vad de tror att de vill ha. Jag tror nämligen inte att de riktigt vet vad de vill ha, fyller Ross i.
 
Kanske hade det av den anledningen varit bättre för fans att använda omvänd psykologi och förvänta sig att hon inte skulle komma tillbaka - då hade de kanske velat överraska med en återupplivning. För även om mycket hålls hemligt inför höstens säsongspremiär, är det en sak som Dufferbröderna kan bekräfta:
 
- Nej, Barb kommer inte att återuppstå, men det blir en hel del snack om henne. Vi låter det framgå tydligt att många fortfarande bryr sig. Vissa bryr sig om henne.
 
Även om det inte blir ett Disney-slut på den historien, blir det ändå till viss mån #JusticeForBarb när hennes minne hyllas.
 
Säsong 2 av "Stranger Things" har premiär på Halloween den 31 oktober på Netflix.
| 7 juni 2017 22:30 |