Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 juni 2017 | 13:15

Neill Blomkamp om misslyckandet med "Chappie"

""Chappie" var otroligt smärtsam för mig."
Han rusade in på den internationella filmscenen med fantastiska "District 9" men sedan dess har det gått sämre för den sydafrikanske 37-åringen. "Elysium" var en axelryckning, och "Chappie" har idag landat som den avgjort sämsta av Blomkamps tre långfilmer. Något regissören själv inte hade räknat med, alls. I en intervju med Den of Geek berättar han om svårigheterna med att se ett älskat projekt fallera:
 
- "Chappie" var otroligt smärtsam för mig. Det var svårt på många olika nivåer. Men grejen med "Chappie" var att jag kände att slutprodukten var extremt nära det jag hade föreställt mig i mitt huvud. Fram till att filmen kom ut så kände jag att jag hade givit allt jag hade och att jag hade försökt göra filmen jag hade i mitt huvud, och jag tyckte att jag hade uppnått det.
 
- Vi skulle kunna prata i timmar om "Chappie" och vad det blev av den. Men den skadade definitivt flera delar av min karriär, tror jag. Med "Elysium" kände jag inte så. Jag tycker inte att "Elysium" blev särskilt bra. Det är skillnaden; jag kände att jag hade träffat rätt med "Chappie", och när publiken sedan vänder sig emot dig så sätter det dig i en underlig sits.
 
 Gillade du "Chappie"?
| 9 juni 2017 13:15 |