Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 november 2023 | 10:00

Neil Gaimans döda detektiver får en teaser och en ny streamingtjänst

Ryktet har gått ett tag, men nu är det officiellt: "Dead Boy Detectives" flyttar till Netflix! Det bekräftas med en ny teaser.
"Dead Boy Detectives" skapades av författaren Neil Gaiman och tecknaren Matt Wagner i ett nummer av Gaimas serietidningsepos "Sandman". Karaktärerna dök upp i tredje säsongen av "Doom Patrol" på HBO Max, och deras egen tv-serie utvecklades först för samma streamingtjänst. Men HBO Max fick kalla fötter och har nu alltså lämnat över den annorlunda deckarserien till Netflix. Vilket Deadline bekräftar.
 
Det nya parterskapet får anses som naturligt, eftersom Netflix under förra året gjorde succé med just "Sandman". Huruvida det innebär att vi kan förvänta oss en crossover mellan de båda serierna är nog någonting den berömda framtiden får utvisa.
 
I "Dead Boy Detectives" får vi följa Edwin Payne (George Rexstrew) and Charles Rowland (Jayden Revri), två bästa vänner och tillika spöken som driver sin egen detektivbyrå. Med hjälp av den synska Crystal (Kassius Nelson) hennes vän Niko (Yuyu Kitamura) försöker de lösa de mest mystiska fallen med överntaturliga teman.
 
Åtta avsnitt blir det i första säongen. För nävarande finns inget premiärdatum, men Netflix har släppt en teaser som du kan se här nedanför.
 
 
| 12 november 2023 10:00 |