Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

2 juni 2017 | 23:00

Negan var inte alltid en osympatisk barbar i "The Walking Dead"

Vad tittarna inte vet om Negans tidigare liv, slagträet Lucille och deras första offer väcker sympati för den otäcke mannen.
Hur kan man stå på Negans sida? Det är nog vad många "The Walking Dead"-tittare tänkte när den barbariske karaktären introducerades med en skräll i säsong 7 av tv-serien. För de som läser serietidningen är han mer bekant och nu har historien kommit fram bakom hur Negan blev som han blev, hur han fick tag i sitt slagträ Lucille och vem hans första offer var. Kanske får vi snart se detta i tv-serien.
 
Negans bakgrundshistoria, som publicerades i tidningen Image+ under titeln "Here's Negan", gör nästan den hänsynslöse mördaren sympatisk. Han var lärare och mycket omtänksam mot sin fru - vars namn var Lucille - innan apokalypsen inträffade och hon dog. Det är redan väl etablerat att han tar starkt avstånd ifrån våldtäkter, vilket är just den sak som ledde till att slagträet blev hans älskade vapen.
 
 
Negan kom med i den grupp som nu är The Saviors redan då och "Here's Negan" låter läsaren ta del av ett ögonblick då en av de andra överlevarna gav Negan ett tillfälle att göra vad han ville med gruppens kvinnor. Negan tog illa vid sig vid idén och krävde att detta beteende skulle få ett slut, så den andre mannen knuffade ner honom i en sophög där det råkade ligga ett basebollträ och lite taggtråd. Även om han inte lindade in Lucille i taggtråden vid det tillfället, dödade han den andre mannen i gruppen med slagträet så att hans öga ploppade ut - precis som Glenns i tv-serien. Resten av gruppen tittade förfärat på.
 
Kanske kommer vi någon gång att få se denna bakgrundshistoria skildrad i "The Walking Dead", men tills vidare ger serietidningen "Here's Negan" kanske tittaren en djupare förståelse för Negans bitterhet och varför Lucille är honom så kär.
| 2 juni 2017 23:00 |