Skribent

Patrik Jonsson

15 september 2010 | 16:44

Nedräkning till "The Event"

Dagen efter premiären av "Boardwalk Empire" får en annan intressant TV-serie se dagens ljus och det är den omtalade "The Event".

Ja, då fortsätter vi djupdykningarna i höstens TV-premiärer på andra sidan Atlanten och näst på tur står serien "The Event". Serien klassas som en konspirationsthriller och är skapad av Nick Wauters. Wauters är tämligen ny i sammanhanget och har bara några ströavsnitt av exempelvis "Medium", "Eureka" och "The 4400" i bagaget. "The Event" blir med andra ord hans debut som serieskapare och han har så klart skrivit en del avsnitt till "The Event" också.

Wauters skrev "The Event" redan 2006, men det är alltså först i år som serien verkligen har tagit form och fått grönt ljus. De första åtta avsnitten är regisserade av Jeffrey Reiner som tidigare regisserat avsnitt till bl.a serien "Friday Night Lights". Hittills så är alltså endast dessa åtta avsnitt inspelade, men seriens första säsong beräknas i slutändan att bestå av 22-24 avsnitt, detta så klart beroende på hur pass höga tittarsiffror serien kommer att få. De har ju tyvärr en tendens att lägga ned serier i USA så fort tittarsiffrorna svackar en aning. Sedan är det faktiskt så att just denna serie kommer att ställas mot en annan stor serie som har premiär exakt samma kväll och på exakt samma tid, nämligen FOX nya storsatsning "Lonestar". Vidare så kan man ju så klart fundera på logiken i detta...?


 
"The Event" kommer att kretsa kring huvudkaraktären Sean Walker, spelad av Jason Ritter, vars flickvän nyligen försvunnit helt spårlöst. Under sitt sökande efter henne så råkar han snubbla över något mycket större, en sanning bakom en mörkläggning så pass stor och invecklad att inte ens USA:s president har någon aning om att den existerar. Ja, så mycket mer om själva handlingen har inte NBC ännu avslöjat, men de som sett test-piloten av serien jämför den lite grann med serien "24" och den har i det stora hela mottagits väl av de få TV-recensenter som hittills fått tagit del av pilotavsnittet.
 
Förutom Jason Ritter i huvudrollen som Sean Walker kommer vi att få se Blair Underwood som presidenten Elias Martinez och Sarah Roemer kommer att spela Walkers försvunna flickvän Leila Buchanan. Zeljko Ivanek spelar en karaktär kallad Blake Sterling och Ivanek känner säkert många av er igen från serier som "Heroes", "Damages" och "True Blood". Sedan kommer även, den nu 85-årige, Hal Holbrook att göra en återkommande roll i serien.


 
"The Event" kommer att sändas på NBC och här i Sverige kommer SVT att visa serien bara en vecka efter den amerikanska sändningen. Premiär på NBC för "The Event" är det dock måndagen den 20:e september i USA och i Sverige söndagen 26 september kl 21.15 i SVT1.

NBC´s hemsida och på SVT.se kan ni bl.a läsa mer om seriens karaktärer och se på trailers m.m.

| 15 september 2010 16:44 |