Skribent

Patrik Jonsson

17 september 2010 | 17:22

Nedräkning till "Lone Star"

Nästa serie som står i tur att presenteras är dramat "Lone Star", ja eller Lonestar som den även stavas. Serien hette först under en tid "Midland", men då de väl började på att spela in serien bestämde de sig slutligen för "Lone Star".

Hursomhelst, serien skapades av Kyle Killen och denne författare är hyggligt ny i gamet. "Lone Star" är nämligen hans debut och han har inte bara skapat serien, utan han har även skrivit en del avsnitt till den. Killen är även manusförfattare till Jodie Fosters kommande film "The Beaver" som har både henne och Mel Gibson i huvudrollerna, men annars så står det faktiskt inte mycket mer av intresse i hans korta CV. Pilotavsnittet har regisserats av ingen mindre än Marc Webb ("500 Days of Summer" och kommande "Spider-Man" ) och huruvida han kommer att stå som regissör för fler avsnitt av "Lone Star" är för tillfället okänt.


 
Handlingen i Lonestar kretsar kring Robert Allen, spelad av James Wolk, en bedragare ifrån Texas som lever ett minst sagt invecklat dubbelliv. Som Bob så är han gift med en kvinna som heter Cat ( Adrianne Palicki ) och bor tillsammans med henne i Houston där han jobbar för sin svärfar Clint Thatcher ( Jon Voight ) som är en stor och respekterad oljemagnat. Ett par tre hundra mil därifrån så har han ett andra liv där han kallar sig för Robert. Som Robert är han tillsammans med sin flickvän Lindsay ( Eloise Mumford ) och lever ett helt annat liv. Robert Allens mål är att få mer och mer kontroll över oljeaffärerna, men dubbellivet har börjat på att tära och kärleken till de båda kvinnorna blir allt svårare för honom att hålla isär. Med tiden så börjar allt bli mycket mer komplicerat och det börjar bli allt tuffare för honom att hålla allt från att rasa samman. I övriga roller så ser vi bl.a David Keith som John Allen och på senare tid så har det även rapporterats om att Andie MacDowell har tilldelats en återkommande roll.


 
Hittills finns endast några få recensioner av serien, bl.a från Metacritic och där är de minst sagt positiva till serien. Där kallar de pilotavsnittet för det bästa för säsongen och om inte det bästa så väldigt väldigt nära och nämner också att Lonestar är mycket originell och att det inte finns någon annan serie där ute som är lik den.
 
Lonestar kommer att sändas på Fox och har premiär måndagen den 20:e september. Vilken svensk kanal som kommer att köpa in serien ( om nu någon gör det, men det är nog ganska säkert ) återstår att se. Men lägg i alla fall "Lone Star" på minnet.
 
Fox hemsida för "Lone Star" finns det mer matnyttig information.

| 17 september 2010 17:22 |