Skribent

Patrik Jonsson

23 september 2010 | 22:59

Nedräkning till "Blue Bloods"

Nu har vi kommit fram till en av de serier som jag personligen ser mest fram mot i höst (ja, förutom "Boardwalk Empire" då ), nämligen "Blue Bloods".

Serien gick tidigare under arbetsnamnet "Reagans Law" och det är inte bara seriens namn som har bytts ut och ändrats, utan även en av seriens ledande producenter, Ken Sanzel, valde att hoppa av serien efter meningsskiljaktigheter med huvudrollsinnehavaren Tom Selleck. Som producenter står nu istället seriens skapare Robin Green & Mitchell Burgess och dessa två herrar är inte vilka som helst. De har båda två tidigare både skrivit och producerat avsnitt till "The Sopranos".

"Blue Bloods" kan ses som en motpol till just "The Sopranos" i och med att i denna serie så får vi istället följa den andra sidan av lagen, nämligen poliserna, deras familjer och respektive öden. Men staden är densamma: New York.

Serien handlar om familjen Reagan, en familj där de flesta av medlemmarna är eller har varit poliser. "Familjeöverhuvudet" är veteranen Frank Reagan, spelad av Tom Selleck. Hans far, den pensionerade polischefen Henry Reagan spelas av Len Cariou. Franks äldsta son Danny spelas av Donnie Wahlberg ("Band of Brothers"). Danny är av den mer oberäknerliga sorten och använder oftast sina egna metoder då det gäller att lösa brott, både på ont och gott. Hans syster Erin Reagan spelas av Bridget Moynahan och är distriktsåklagare och så slutligen så har vi den yngsta brodern, Jamie, som spelas av Will Estes. Jamie är en nyligen utexaminerad polis, en rookie och blir redan i början av serien tilldelad ett uppdrag som går ut på att utreda självaste polisväsendet, något som inte ens hans far, Frank, har någon vetskap om. Så redan där är det bäddat för intriger.
 
"Blue Bloods" kommer att sändas på CBS, premiärdatumet är satt till fredagen den 24:e september. Ifall serien lyckas bra så lär väl snart någon svensk tv-kanal vara intresserad av att sända den, men i skrivande stund så är inget sådant fastställt.
 
Ken Tucker, en av Entertainment Weeklys recensenter har redan lovordat serien utifrån av det han hittills sett och kallar den redan för en av de fem bästa serierna 2010.
 
Någon hemsida för serien hittade jag tyvärr inte, men här finns en länk till en liten... våldsam... sneak peak.

| 23 september 2010 22:59 |