Serie

Skribent

MovieZine

19 januari 2021 | 21:00

National Geographic riktar kamerorna mot Sverige

Den nya säsongen av dokumentärserien "Europa från ovan" tar tittarna till sex länder i Europa. Premiäravsnittet den 7 februari fokuserar på Sverige.
Under sex timmar återvänder National Geographics kameror till skyarna över Europa för att fånga de föränderliga årstiderna över ett års tid - det är dags för den andra säsongen av "Europa från ovan".

Dokumentärserien ger tittarna exklusiv åtkomst till nyckelplatser i Sverige, Finland, Frankrike, Grekland, Ungern och Turkiet. Nya perspektiv kring dessa välbekanta länder målar upp ett levande porträtt av regionen och folket som håller den levande.

Det första avsnittet av den nya säsongen ägnas åt Sverige. Avsnittet visar vårt lands historia, kultur, städer och naturfenomen. Tittarna får se den fantastiska årstidsförvandling som kännetecknar rapsfälten i Uppsala, en inblick i uppförandet och rivandet av det världskända ishotellet i Jukkasjärvi, samt det ofantliga projekt som omger målandet av Öresundsbron, en av Europas högsta och längsta broar. Allt ur ett unikt fågelperspektiv.
 
 
Avsnittet tar sig även en närmare titt på den enorma, 40-åriga restaureringen av ett av Europas största kungliga palats, Kungliga slottet i Stockholm, och visar hur fyrarna i Göteborgs hamn underhålls. 

Tittarna får även ett unikt perspektiv över byggandet av Sveriges största skyskrapa i trä i Skellefteå, samt får veta mer om timrets väg till de svenska pappersbruken i Östavall i Västernorrland.

– Jag är stolt över att vi på National Geographic har dedikerat ett helt avsnitt till Sverige i den nya säsongen av vår populära dokumentärserie "Europa från ovan". Jag ser fram emot att visa våra svenska tittare hur fantastiskt Sverige är när det är filmat av National Geographics bästa filmfotografer. Och jag törs också lova att vi kommer att visa sidor av Sverige som många svenskar inte känner till, säger Per Apelqvist, kanalchef på National Geographic.
 
Nya säsongen av "Europa från ovan" har premiär söndagen den 7 februari kl 21.00 på National Geographic. Första säsongen finns att streama på Disney+.
| 19 januari 2021 21:00 |