Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

13 november 2013 | 00:01

Nästa stopp: Rockys värld

Ryan Coogler, festivalaktuell med "Last Stop Fruitvale Station", hoppas få med Stallone i spinoffen "Creed".

27-årige amerikanen Ryan Coogler hyllas som en av årets stora debutregissörer, efter att hans starka drama "Last Stop Fruitvale Station" vunnit priser världen över. Idag landade han på svensk mark där filmen tävlar på Stockholms filmfestival.

Vi passade på att fråga om kommande projektet, "Rocky"-spinoffen "Creed" där Michael B. Jordan åter ryktas ha huvudrollen.

- Jag kan inte svara för Mike, men jag skriver på filmen just nu. Jag hoppas få jobba med honom igen, men många sliter i honom nu och han har många projekt på gång. Med all rätt.

Hur nära "Rocky"-serien ligger "Creed"?

- Det är en historia som utspelar sig i samma universum, det är den bästa beskrivningen jag kan ge. Första "Rocky" är en av mina favoritfilmer. Det är ett storslaget exempel på vad en independentfilm kan vara. Det är en intim historia. Jag ska inte säga att vi försöker göra något liknande. En film som blivit så hyllad? Det vore att sikta högt. Men den existerar i samma värld.

Kommer Stallone att vara en del av den världen igen?

- Jag hoppas det! Det vore svårt att göra utan honom.

Var kom idén till "Creed" ifrån?

- Den föddes ur något personligt. Jag trodde absolut aldrig att det skulle hända! Men jag pitchade den för en del människor, redan innan vi gjorde "Fruitvale". Jag och en polare skrev på manuset på fritiden, och när "Fruitvale" kom ut märkte vi att folk var intresserade av att göra den. Filmen kommer nog att bli mycket annorlunda än vad folk tror, men på ett bra sätt hoppas jag.

En längre intervju med Coogler publiceras närmare biopremiären av "Last Stop Fruitvale Station", som är den 3 januari.

| 13 november 2013 00:01 |