Film

Skribent

Alexander Svensson

23 februari 2024 | 21:30

"Naruto" blir live-action-film från Marvelregissör

"Naruto" är nästa älskade manga som får en live-action-adaption.
Det nya stora i Hollywood verkar vara att göra om populära tecknade japanska serier till live-action. Ibland går det käpprätt åt skogen (“Cowboy Bebop”), och ibland blir det riktigt bra (“One Piece”). Näst på tur att få sig en adaption är älskade serien “Naruto”.
 
“Naruto” (och “Naruto: Shippuden”, som den andra delen heter) följer den unga ninjan Naruto, som aspirerar till att bli ledare för sin by och har hjälp av särskilda superkrafter. Ursprungligen är serien en manga av Masashi Kishimoto, men den har också blivit en anime (även där uppdelad i två, “Naruto” och “Naruto: Shippuden”). De två serierna har sammanlagt sänt över 700 avsnitt.
 
 
Nu är det då dags för Naruto att ta steget till live-action, enligt en exklusiv rapport från THR. Detta i form av en film från Lionsgate, och en regissör är redan hittad. Det blir ingen mindre än Destin Daniel Cretton, som dessutom också kommer att skriva manus för filmen. Senast låg han bakom Marvelrullen “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”. Cretton har redan lyckats vinna förtroende från Narutos skapare, Masashi Kishimoto, som har gjort ett uttalande:
 
“Jag hörde att Destin skulle regissera precis efter att jag sett en blockbuster-film han regisserat, och jag tänkte att han skulle vara perfekt för “Naruto”. Efter att ha gillat hans andra filmer, och fått en förståelse för att hans styrka ligger i att skapa bra draman om människor så blev jag övertygad om att det inte finns någon annan regissör för “Naruto”.”
 
Kommer vi äntligen att få se en Naruto Run i live-action?
 
Han fortsätter:
 
“När jag faktiskt träffade Destin så upptäckte jag dessutom att han är en öppensinnad regissör som var villig att ta emot min input, och kände starkt att vi skulle kunna samarbeta med produktionen.”
 
Nu återstår det att se när Cretton kan få igång inspelningen, och vilka skådespelare som får huvudrollerna.
 
Vad tror du, kommer “Naruto” funka som live-action-film, och är Destin Daniel Cretton rätt man för jobbet?
| 23 februari 2024 21:30 |