Film

Skribent

MovieZine

15 april 2021 | 15:00

När släpps ”Mortal Kombat” i Sverige?

Den hajpade tv-spelsfilmen visas redan på bio runt om i världen. Svenska fans får däremot vänta i några veckor till.
Fantasy-äventyret ”Mortal Kombat” baserat på den populära spelserien har blivit film igen. Enligt IMDb har den redan släppts i länder som bland annat Kroatien, Ryssland och Thailand under den senaste veckan. I helgen är det dags för Spanien och Mexiko.

Den 23 april väntar biopremiären i USA. Samma dag släpps den på amerikanska streamingtjänsten HBO Max. I Storbritannien förväntas ”Mortal Kombat” gå direkt till video-on-demand.
 

Svensk biopremiär i vår

 
Den svenska biopremiären är satt till "våren 2021" hos distributören SF Studios. På Filmstadens hemsida anger endast ”2021”.

Med tanke på den rådande publikgränsen (8 personer) har Filmstadens biografer ännu stängt. ”Mortal Kombat” är en av storfilmerna som väntar på att restriktionerna lättar och fler biografer kan öppna. Vi får med andra ord vänta på ett officiellt premiärdatum.
 
 

Kan man streama ”Mortal Kombat”?

 
Det korta svaret är nej. Det finns inga planer på att släppa ”Mortal Kombat” online i Sverige.

Det lite längre svaret är att allt kan antagligen ändras med kort varsel. En del andra Warner Bros-filmer har skippat biograferna och gått direkt till streaming. Man kan bland annat hyra thrillern ”The Little Things” på SF Anytime, och streama DC:s storfilm ”Wonder Woman 1984” på HBO Nordic. Det här är titlar som visats på HBO Max i USA.

Andra storfilmer som ”Godzilla vs Kong” väntar på sin biopremiär. Men strategin hos Warner Bros och SF Studios är just nu att släppa ”Mortal Kombat” på bio så snart det är möjigt, förhoppningsvis redan i maj.
| 15 april 2021 15:00 |