Film

Skribent

MovieZine

5 maj 2021 | 06:00

När släpps "Godzilla vs Kong" i Sverige?

Nu visas storfilmen runt om i världen - men svenska fans får vänta till 28 maj.
Vårens storfilm "Godzilla vs Kong" gör succé runt om i världen. Flera länder där tillräckligt många biografer har öppet har börjat visa den tungt hajpade monsterfilmen. I USA gick den upp både på bio och på HBO Max den 31 mars.

Warner Bros har valt att göra 2021 års samtliga biofilmer tillgängliga även på streaming (det gäller dock bara i USA). Det gör att amerikanska HBO Max kan visa filmer som "Godzilla vs Kong" och kommande "Dune" och "Matrix 4" samma dag de går upp på bio.
 

Kan man streama "Godzilla vs Kong"?

 
Det finns inga planer på att släppa "Godzilla vs Kong" på svensk streaming, varken via HBO Nordic eller någon annan tjänst.

I Sverige, som i stora delar av världen, planeras en exklusiv biopremiär så snart restriktionerna har lättat. För oss innebär det att Filmstadens biografer ska ha öppnat och får släppa in minst 50 personer per salong, då Warner Bros vill kunna biovisa filmen så brett som möjligt. Filmstaden hoppas att det ska kunna ske under maj månad.
 

Svensk biopremiär 28 maj 

 
"Godzilla vs Kong" hade länge ett preliminärt biopremiärdatum satt till den 28 april. Men med tanke på rådande restriktioner kommer många biografer runt om i Sverige förbli stängda åtminstone ett par veckor till. 
 
Nu vet vi dock att Filmstaden öppnar den 1 juni och "Godzilla vs Kong" är en av filmerna som kan ses från och med öppningsdagen. 
 
Men redan den 28 maj går "Godzilla vs Kong" upp på bio, och kommer då att visas på alla de biografer som har öppet med ett publiktak på 8 personer.
 
 
Adam Wingard regisserar det efterlängtade mötet mellan två ikoner, Godzilla och King Kong, som leder till en spektakulär strid, med världens öde som insats.

Kong och hans beskyddare ger sig ut på en farlig färd för att finna hans riktiga hem. Med på resan är Jia, en ung fosterbarnsflicka, Kong har format ett unikt och starkt band med. Men de hamnar oväntat i vägen för en rasande Godzilla, som orsakar förstörelse över hela världen. Den episka kollisionen mellan de två ikonerna – initierad av hemliga krafter – är bara början av ett mysterium som ligger djupt inom jordens kärna.

I rollerna ser vi Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown (”Stranger Things”), Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Kyle Chandler och Demián Bichir (”The Nun”).
 
Artikeln publicerades först 25 mars men har nu uppdaterats med ny information.
| 5 maj 2021 06:00 |