Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 augusti 2022 | 23:00

Naomi Watts är läskig mamma i skräck-trailer

Den Oscarsnominerade skådespelaren spelar huvudrollen i kommande remaken ”Goodnight Mommy” vars trailer är ute nu.
Den österrikiska originalfilmen med samma titel skrämde slag på skräckfilmsvärlden när den släpptes 2014 och var till och med sitt hemlands bidrag för Oscar (även om den aldrig nominerades).
 
Som så ofta med populära, utländska skräckfilmer så skulle det inte dröja innan Hollywood satte tänderna i den för en egen version. Nu kommer alltså en amerikansk nyinspelning med remake-drottningen Watts som efter ”The Ring” och ”Funny Games” knappast är en nybörjare inom denna kategori.
 
Hon spelar dock en lite annorlunda roll än vad vi är vana vid att se henne. Handlingen följer två tvillingpojkar som besöker sin mamma (Watts) vars ansikte är täckt av bandage efter en operation. Med då mammans beteende blir allt mer underligt så misstänker pojkarna att det kanske döljer sig en främling under bandaget...
 
Filmen ser onekligen välgjord och spännande ut baserat på trailern. Man får bara hoppas att de behållit originalets mer subtila, obehagliga ton men med Watts i huvudrollen blir det tveklöst en sevärd upplevelse.
 
Filmen har premiär på Amazon Prime 16 september. Se trailern här:
 
| 24 augusti 2022 23:00 |