Serie

Skribent

Alexander Kardelo

24 augusti 2019 | 07:00

Marvel presenterar 3 nya tv-serier på väg till Disney+

Gör plats åt Marvels första muslimska superhjälte.
Världen verkar inte få nog av superhjältar, så Disney och Marvel har hittat några fler att filma. Inatt presenterades tre nya serier under D23, det stora Disney-eventet i Anaheim.
 
 
”Ms. Marvel” - Hon har funnits i serietidningsform sedan 1976, och bland annat har Carol Danvers använt sig av namnet innan hon blev Captain Marvel. Serien ska dock fokusera på den senaste versionen av Ms. Marvel, som heter Kamela Khan. Hon är en pakistansk-amerikansk tonåring och bor med sin religiösa familj i New Jersey, och inte minst banbrytande som Marvels första muslimska hjälte. Planen är att Ms. Marvel ska ta steget över till filmerna efter sin tv-debut, berättar Marvels Kevin Feige.
 
 
"She-Hulk" - Bruce Banners kusin Jennifer Walters har fått samma krafter, och kan förvandlas till en stor, stark och grön version av sig själv. Till skillnad från Hulken har hon kvar sin personlighet och intelligens. En av de sista stora Marvel-karaktärer som Stan Lee skapade, skriver THR.
 
 
"Moon Knight" - I serietidningarna är Marc Spector en förklädd hämnare och legosoldat som lämnades för att dö. Han återupplivas av en egyptisk mångud, för att senare leva dubbelliv i New York - som rik entreprenör och superhjälten Moon Knight.

Det saknas annars inte Marvel-serier på den kommande streamingtjänsten Disney+. Flera kända Avengers-karaktärer kommer att få sina spinoffs: vi har ”Falcon and the Winter Soldier” på väg år 2020, samt ”WandaVision”, ”Loki” med Tom Hiddleston, och ”Hawkeye” under 2021.
| 24 augusti 2019 07:00 |