Film

Skribent

MovieZine

17 maj 2023 | 14:00

"En frisk fläkt!" MovieZines läsare blev först i Sverige med att se "The Flash"

"En film med superhjälteaction, charm, humor, tankevurpor och spänning" säger våra medlemmar efter gårdagens förhandsvisning.
Bra action, skön nostalgi och en kul Ezra Miller gör DC:s "The Flash" till ett av sommarens måsten. Den nya superhjältefilmen får goda omdömen av MovieZines medlemmar som igår kväll fick ta del av en förhandsvisning i Stockholm, en hel månad innan biopremiären.
 
När Warner Bros bjöd in DC-fans och filmälskare till en unik smygvisning bjöd vi med oss 20 läsare med vänner. Läs några av deras åsikter här nedan.
 
 
Maffig och tajt story. Ezra Miller gör en kanoninsats, men Keaton stjäl varenda scen han är med i. - Fredrik F.
 
Tusen tack för möjligheten att få se "The Flash". Tycker att det är en av de absolut bästa filmerna som DC har producerat på länge, och jag undrar om det inte är så att de har sneglat lite på Marvel. Med en storyline gällande Multiversum (som uppenbarligen är väldigt hett nu), så påminner det inte bara om "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", utan även till viss del "Everything Everywhere All at Once", men den lyckas kombinera dessa två filmer och få en film med superhjälteaction, charm, humor, tankevurpor och spänning. Det roliga är att både jag och min kompis som jag såg filmen med tyckte väldigt mycket om den, och medan jag är rätt så insatt i DC:s filmer, så har inte han sett en enda. Men det visar verkligen att den är både för inbitna fans och de som aldrig sett en superhjältefilm. - Claes L.
 
Filmen var så himla bra! Över förväntan då det kändes som att den hamnat i development hell för alltid. En nostalgisk film som spelade på mina DC-fanboykänslor med alla cameos men fick mig nyfiken på vad som komma skall i och med nystarten av DC-världen. - Valdo G.
 
 
Jag tyckte den var underhållande och bra och Miller skötte alla rollerna galant. Det var så coolt att Keaton dök upp och stal showen under en period - välkommen tillbaka liksom! Klart underhållande och jag hade absolut inga problem att sitta hela den här filmen utan klocka/mobiltelefon. Min kompis var lite mer avmätt och gav filmen 3 av 5. Han baserade det hela dock mycket på just privatpersonen Miller, men även att han ansåg att även rollen i sig skiljer sig mycket från "Justice League". - Ann
 
"The Flash" känns som en frisk fläkt men också väldigt bekant då filmen har kopierat Marvels recept med hög dos av humor och mycket action både på gott och ont. - Daniel G.
 
Detta är en film för hela familjen. Den bjöd på många skratt, oväntade överraskningar och spänning. En av de klart bättre filmerna från DC på länge! 5/5 från Dante 12 år och Jezzica. - Jezzica R.
 
 
Överlag en av de bättre DCEU-filmerna. Det är synd när de verkar ha hittat rätt att de ska starta om allting. Men jag skulle inte säga det är en av de bästa superhjältefilmerna som många har sagt. Ezra Miller var bra, men den ena versionen han spelade hade jag svårt för. Michael Keaton var det bästa och hade gärna haft mer av honom. Det var en underhållande film som hade bra humor, lite för mycket datagjort i effekterna. En fin hyllning till DC historia. Tror den går hem hos många inbitna fans. - Linus A.
 
Lekfull multiverse-story som trots konceptet ändå var tight och sammanhållande i sitt narrativ med bra tempo. Oväntat roligt manus (framförallt dialogen mellan Barry 1 och 2) och samtidigt emotionellt berörande med Barrys längtan att få återförenas med sin mor. Keaton som Batman igen var fantastisk. - Joakim A.
 
Rekommenderar filmen starkt, 100% sevärd och underhållande! - Melina C.
 
 
"The Flash" får ordinarie biopremiär den 14 juni. Hur är era förväntningar? Kommentera nedan.
| 17 maj 2023 14:00 |