Spel

Skribent

Lina Svensson

20 januari 2019 | 12:00

"Mortal Kombat 11" är blodigare och bättre än någonsin

Den 23:e april är "Mortal Kombat" äntligen tillbaka, våldsammare och blodigare än någonsin. Vår spelskribent Lina Svensson fick chansen att provklämma lite på "Mortal Kombat 11" tidigare i veckan och är mycket nöjd med det hon fått se än så länge.
Blod, blod, blod. Det fullkomligt sprutar överallt redan 0,2 sekunder in i min allra första fightingmatch i "Mortal Kombat 11".
 
Spelserien som är känd och älskad av så många på grund av sin extrema brutalitet är äntligen tillbaka med ett nytt spel. Det blir ett kärt återseende av några bekanta ansikten. Inte bara mördarmaskinerna och storfavoriterna Scorpion och Sub-Zero utan även några andra karaktärer som vi har fått stifta bekantskap med i tidigare spel och som fansen världen över bett om att få återse. En av dem är Skarlet, kvinnan som använder sig av sitt (och andras) blod för att besegra sina motståndare på de mest kreativa och extremt osmakliga sätten.
 
Vi får också återse karaktärer som Raiden och Sonya Blade. Men, det dyker också upp några helt nya ansikten såsom Geras.  
 
 
Det är mycket som är sig likt i detta klassiska fightingspel, men vi får ta del av några positiva uppgraderingar. En ny detalj i "Mortal Kombat 11" är att du som spelare får möjligheten att skräddarsy dina karaktärers vapen, kläder, masker med mera. Detta påminner mycket om "Injustice 2". 

Kan denna spelserie bli ännu blodigare då? Ja, det kan den tydligen. Netherrealm Studios presenterade nämligen ett urval av de olika karaktärernas "fatalities" under torsdagskvällen och vi fick se en hel del ryggrader som knäcktes och huvuden som krossades. Detta presenterades i en egen gameplay-trailer. Dessa "fatalities" är alltid något osmakliga och råa, men Netherrealm Studios har lyckats överträffa sig själva när det kommer till brutalt våld (även om jag inte trodde att det var möjligt). Spelets 18-årsgräns är ganska given.  
 
 
De klassiska “Fighting Towers” är någonting om vi givetvis finner även i "Mortal Kombat 11". Där du som spelare får anta olika sorters utmaningar samtidigt som du klättrar högre och högre upp i din jakt på dyrbara troféer. Jag personligen tycker detta är ett betydligt roligare tidsfördriv när det kommer till att spela Mortal Kombat på egen hand än om man jämför med spelens story-läge. 
 
Och på tal om Story-läge, förutom att vi fick se en riktigt saftig och blodig gameplay-trailer blev vi också serverade en cirka 4 minuter lång story-trailer. Storyn i "Mortal Kombat 11" tar sin början strax innan epilogen i det föregående spelet "Mortal Kombat X". Vi får se en kraftlös och till synes besegrad Shinnos möta den alltid lika blodtörstiga och glädjedödande Raiden. En Raiden som väljer att visa sitt missnöje på ett äkta Mortal Kombat-vis.  Om man inte känner för att lira genom storyn kommer möjligheten till att spela online också att finnas.  
 
 
Men Netherrealm Studios nöjde sig inte där. Utvecklarna visade nämligen upp ett saftigt Collectors Edition-paket där man, förutom spelet också får en snygg Scorpion-mask, en magnet samt ett metallfodral. Prislappen landar på 299 dollar (cirka 2700 svenska kronor). Alla som förbokar spelet kommer att få tillgång till karaktären Shao Khan samt en access till betan som kommer att gå live den 28:e mars. 
 
Jag längtar verkligen efter att få sätta tänderna i den fullständiga versionen av detta spel när det släpps den 23:e april. Det kommer att bli ett blodbad vi sent kommer att glömma. "Mortal Kombat 11" kommer att släppas till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC. 
| 20 januari 2019 12:00 |