Film

Skribent

MovieZine

13 april 2023 | 06:00

MovieZine bjuder på bio! Se krigsdramat "Rebel" med oss på måndag

Vår nästa förhandsvisning är en maffig krigsfilm från regissörerna av "Bad Boys for Life". Bjud med en vän på bio på måndag!
Molenbeek utanför Bryssel är skådeplats för denna berättelse. Här får vi se starka familjeband och radikaliseringens skoningslösa mekanismer.
 
Den unge exilmarockanen Kamal driver runt i en ganska planlös tillvaro. Under åren har det blivit en och annan sammanstötning med ordningsmakten. När kriget i Syrien bryter ut ser Kamal en chans att gottgöra något av det strul han orsakat. Men som så ofta kantas vägen till helvetet av goda intentioner.
 
Här blandas en realistisk grundton med sånginslag och estetik hämtad från såväl rapvideor som actionfilmer. Regissörsduon Adil El Arbi och Bilall Fallah kommer direkt från Hollywood där de jobbat på "Bad Boys for Life" och "Batgirl". Detta är deras återkomst till hemlandet Belgien med ett ämne många berörts av.
 

Förhandsvisning i Stockholm måndag 17 april

 
Bjud med en vän och se vårens starkaste krigsfilm på bio före alla andra! I samarbete med Njutafilms har vi nöjet att förhandsvisa "Rebel" för MovieZines läsare nästa vecka.
 
När? Måndag 17 april kl. 17:45 (filmstart 18:00)
Var? Biograf Zita (salong 1), Birger Jarlsgatan 37, Stockholm
 
 
Obs! Om du blir sjuk eller måste ställa in - avboka dina biljetter via Eventbrite. Då får nästa person på väntelistan chansen att gå istället. 
 
 

"Rebel" får ordinarie biopremiär den 21 april

 
Fredagen den 21 april går ”Rebel” upp på utvalda biografer i Malmö, Norrköping, Uppsala och Stockholm.
| 13 april 2023 06:00 |