Film

Skribent

MovieZine

1 mars 2023 | 15:00

"Moulin Rouge! The Musical" kommer till Stockholm i höst

Nicole Kidman och Ewan McGregor spelade det ikoniska kärleksparet i Baz Luhrmanns svängiga film från 2001. Nu tar Marsha Songcome och Andreas Wijk över.
22 år efter världspremiären av Baz Luhrmanns Oscarsbelönade film ”Moulin Rouge!”, kommer äntligen scenmusikalen till Sverige, efter att originalproduktionen gjort succé på Broadway och West End.
 
I höst genomgår Chinateatern i Stockholm en total förvandling till att bli den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge i 1890-talets Paris. Det kallas för ”den största satsningen någonsin på Chinateatern” - i ett pressmeddelande utlovas ”en föreställning med extra allt, och ännu mer. En förförisk berättelse tillbaka till den romantiska och livsbejakande tidsepoken som kallas La Belle Époque”.
 
Foto: Mats Bäcker
 

Scendebut för artisten Andreas Wijk

 
I filmen spelades kärleksparet i centrum av Nicole Kidman och Ewan McGregor. I den svenska musikalen är det musikalstjärnan Marsha Songcome och artisten Andreas Wijk som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian.
 
- Jag känner en otrolig glädje i att för första gången i min karriär få kliva upp på en av de största musikalscenerna i Sverige. Att få göra min debut i ”Moulin Rouge! The Musical” är något helt utöver det vanliga och jag kan inte vänta på att få flytta till Paris som Christian. Detta kommer att bli ett drömprojekt för mig, säger Andreas Wijk.
 
På scen får vi också se den folkkära skådespelaren Morgan Alling som Harold Zidler, artisten Anton Ewald som slog igenom i Melodifestivalen 2013 i rollen som Santiago, och musikalveteranen Fred Johanson som The Duke.
 
 

70+ välkända pophits, från Lady Gaga till Elvis

 
”Moulin Rouge! The Musical” kommer bestå av över sjuttio av musikhistoriens absolut största hits, från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele. Låtarna sjungs på engelska medan dialogen är på svenska.
 
Uppsättningen är en så kallad nonreplica-produktion, vilket betyder att det kreativa teamet, under ledning av regissören Anders Albien, har fått fria händer i skapandet av den svenska versionen av föreställningen.
 
Biljetterna släpps den 7 mars. Premiär blir det den 14 september på Chinateatern i Stockholm.
| 1 mars 2023 15:00 |