Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 juli 2014 | 10:45

Möt hjältarna i Disneys "Big Hero 6"

Vad får man om man slår ihop Marvels serietidningsaction med Walt Disney-filmernas värme och humor?
Svaret är "Big Hero 6", Disneys kommande animerade storfilm där studion tagit inspiration från Marvel Comics historier om det osannolika superhjältegänget.

"Big Hero 6" följer underbarnet Hiro som avslöjar en kriminell plan som kan förstöra hela den puserande high tech-staden San Fransokyo. Med hjälp av sin närmaste kompanjon, roboten Baymax, slår Hiro sig samman med ett gäng förstagångshjältar för att rädda sin stad.

I väntan på vinterns biopremiär har man släppt ett gäng nya bilder och beskrivningar av karaktärerna som utgör titelns brottsbekämpande grupp. Kolla in dem nedan.


Hiro Namada (Ryan Potter) - Det 14-åriga underbarnet är en teknisk expert. Hans robotar vinner alla fighter på underground-arenorna i staden San Fransokyos mörka vrån, tills hans storebror Tadashi övertygar Hiro att söka till en teknisk högskola. När en tragisk händelse förändrar allt vänder sig Hiro till roboten Baymax för hjälp.


Baymax (Scott Adsit) - Världens mest omtänksamme robot. Baymax är programmerad till att bry sig - han kan scanna av din hälsa och behandla det mesta. Baymax byggdes av Tadashi Hamada för att revolutionera vårdindustrin, men för Tadashis lillebror Hiro är han mer än så: en hjälte och en nära vän.


Fred (T.J. Miller) - En avslappnad fanboy som älskar monster och serietidningar. Fred kan framstå som en snubbe utan riktning i livet, men han tvekar inte att bli en del av Big Hero 6 och har mängder av idéer. Hans alter ego är en både skrämmande och eldsprutande varelse.


Go Go Tomago (Jamie Chung) - Tjejen med det passande namnet vet vad det innebär att vara snabb. Hon är tuff, atletisk och lojal men inte mycket av en pratkvarn. Hon föredrar att tugga tuggummi eller leverera sarkasm. Go Go är en våghalsig adrenalinjunkie som trivs bäst på sina hjul.


Honey Lemon (Genesis Rodriguez) - Låt dig inte luras av hennes glasögon och klädstil: Honey kan vara lika söt som sitt namn men har också en glöd som gör henne ostoppbar. Hennes kemikunskaper visar sig mycket användbara när hon ansluter sig till Big Hero 6. 


Wasabi (Damon Wayans Jr) - Han är supersmart, extremt noggrann och på gränsen till neurotisk. Som en del av Big Hero 6 förenar Wasabi sina martial arts-kunskaper med spektakulära plasmavapen. 

I rollistan finns också Maya Rudolph, James Cromwell och Alan Tudyk. För regin står Don Hall ("Nalle Puhs film") och Chris Williams ("Bolt"). 

"Big Hero 6" får svensk biopremiär 30 januari 2015.
| 15 juli 2014 10:45 |