SPEL

Skribent

Jerry Fogselius

21 augusti 2018 | 19:00

Möt bröderna Sean och Daniel i senaste "Life is Strange 2"-trailern

Plus ett 20 minuter långt klipp från den första episoden av spelet. Varning för spoilers i det, dock!
Det hyllade "Life is Strange" är ett spel som jag ännu inte har tagit mig an, men efter att ha sett den nya trailern inför tvåan känner jag mig ännu mer manad att spela igenom originalet. Uppföljaren ser nämligen extremt stämningsfull ut! I videon får vi stifta bekantskap med bröderna Sean och Daniel Diaz, sexton respektive nio år gamla. Bröderna är i början av spelet med om en tragisk händelse i Seattle och hamnar därefter på flykt från polisen.
 
Deras mål är att nå fram till hemstaden Puerto Lobos i Mexico och vi kommer under spelets fem episoder få följa deras utmanande resa. I rollen som storebror Sean kommer du få göra svåra val med verkliga konsekvenser, som enligt utvecklaren Dontnod även kommer påverka lillebror Daniel på olika sätt. Det kommer också finnas en ny superkraft i spelet (Max kunde resa genom tiden i föregångaren), men vad den är för något tycker utvecklaren att spelarna själva ska få upptäcka.
 
Ta en titt på trailern här:
 
 
Under dagen har det även dykt upp en närmare 20 minuter lång gameplayvideo från spelet på den officiella Youtube-kanalen, vilken du kan skåda här nedanför. Om du inte vill bli spoilad råder jag dig dock att låta bli att kolla på den:
 
 
Den första episoden av "Life is Strange 2" släpps den 27 september till PC, PS4 och Xbox One. Kommer du att spela det?
| 21 augusti 2018 19:00 |