Serie

Skribent

Carl Adam Anderberg

15 juni 2015 | 10:30

Morran & Tobias är tillbaka!

Succéduon Rheborg och Gustafsson finns nu på SVT Play igen.
Har du saknat dem? Du är inte ensam. Intresset för SVT:s komediserie är skyhögt och många trånar verkligen efter en fortsättning på den ibland hjärtevärmande, ibland supertragiska serien om Blend-kärringen Morran och hennes vuxne son Tobias. 

Det dysfunktionella paret får i serien chansen att flytta tillbaka till sitt gamla hus utanför Trosa under en månads tid, vilket gör att många gamla minnen bubblar upp till ytan. 

Det är i skrivande stund oklart om en fortsättning verkligen är på gång, även om en del pekar på att så är fallet. I en intervju med GP sa Mats Grimberg, som är humoransvarig på SVT, så här om saken:

- När vi började klippa förra året kände vi direkt att det här skulle bli jättebra. Efter det har vi pratat med Robert och Johan, samt med de två andra upphovsmännen Mats Lindberg och Stefan Wiik, och sagt att det skulle vara kul att få göra någonting mer om de här karaktärerna. Men det är så mycket som ska klaffa i en sådan här produktion. Framförallt måste manusförfattarna känna att de kan ta berättelsen vidare.

Idag, klockan 6 på morgonen, kom så äntligen "Morran och Tobias" tillbaka upp på SVT Play, med alla 16 avsnitt tillgängliga. Om du inte avnjutit dem tidigare så rekommenderar jag starkt att du tar chansen nu. Och för alla fans därute, visst tål det att ses om igen?

| 15 juni 2015 10:30 |