Film

Skribent

MovieZine

29 oktober 2019 | 09:00

Monster och mystik när ”Nelly Rapp” blir film

Se första teasern till ”Nelly Rapp - Monsteragent” som får biopremiär lagom till Halloween år 2020.
Filminspelningen har precis inletts och redan nu får vi se ett smakprov av vad som komma skall. Klart är att det blir inget vanligt höstlov 2020. Då gör nämligen monsteragenten Nelly Rapp entré på bio.

19 böcker har hittills getts ut om Nelly Rapp - monsteragenten som med “Lugn, Lärdom och List” skyddar människor från monster och monster från människor - författade av Martin Widmark och illustrerade av Christina Alvner.

I den första filmen "Nelly Rapp - Monsteragent" får vi följa hur hon kommer i kontakt med Monsterakademin för allra första gången. I rollerna ser vi bland andra Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson. Nelly Rapp spelas av Matilda Gross som tidigare setts på Malmö Opera i "Matilda - the musical".

Filmen regisseras av Amanda Adolfsson som tidigare bland annat gjort "Unga Sophie Bell" och tv-serierna "Bonusfamiljen" och "Eagles". Filmens manus är skrivet av Sofie Forsman ("Bamse och häxans dotter").
 
 
Om filmen
Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.
 
"Nelly Rapp - Monsteragent" får biopremiär runt Halloween 2020.
| 29 oktober 2019 09:00 |