Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 augusti 2019 | 13:00

Missa inte: De 8 mest efterlängtade tv-premiärerna under september

"Peaky Blinders", "Mr Mercedes" och "The Politician" är bara några av månadens hetaste premiärer. Vilka serier har du längtat efter mest?
Sommaren är officiellt över, även fast sensommar värmen lyckligtvis fortfarande består, när höstterminerna nu drar igång på landets skolor och semesterdagarna bara räcker till de strategiskt viktiga dagarna vid jul.
 
När rutinerna nu sakta börjar återgå till det normala så är det hög tid att börja banka sig framför tvn igen under kvällarna, särskilt med tanke på månadens nya tv-premiärer. Jag har därför sammanställt en lista på de åtta premiärer du inte får missa under september.
 

"Peaky Blinders" – 5 september (C More)

 
 
Efter nästan två års väntan är det äntligen dags att ta del av den femte säsongen av gansterdramat "Peaky Blinders". Tommy Shelby (Cillian Murphy) kommer under den femte säsongen att kliva in i sin nya roll som medlem i det brittiska parlamentet, vid sidan om sitt ansvar som gangsterfamiljen Peaky Blinders överhuvud givetvis. 
 

"The Deuce" – 10 september (HBO Nordic)

 
 
Den sista "The Deuce"-säsongen av David Simons ("The Wire") vandring genom prostitutionen och porrens framväxt i New York, rundar av sin berättelse med 80-talets växande VHS-porrmarknad. I huvudrollerna hittar vi även denna gången Maggie Gyllenhaal och James Franco.
 

"The I-Land" – 12 september (Netflix)

 
 
Innan trailern damp ned för ungefär en vecka sedan var det inte många som hade hört talas om paradis-skräckisen. Den nya miniserien "The I-Land" ser ut att vara en korsning av Fyre Festival-dokumentärerna och "The Hunger Games", när paradiset plötsligt verkar förvandlas till helvetet.
 

"Mr Inbetween" – 13 september (HBO Nordic)

 
 
Den första säsongen av "Mr Inbetween" missades av många ifjol, när både "Barry" och "Killing Eve" nådde stora framgångar med ett liknande tema. Personligen håller jag "Mr Inbetween" minst lika högt som båda de andra lönnmördar-serierna som du troligtvis redan har sett - nu är det hög tid att se ikapp den första säsongen av även denna, lagom till premiären av fortsättningen i september.
 

"Unbelievable" – 13 september (Netflix)

 
 
Baserad på verkliga händelser berättar "Unbelievable" den hemska historien om en serievåldtäktsman som attackerar sovande kvinnor i deras hem - och ingen tror på deras historier.
 

"Undone" – 13 september (Amazon Prime)

 
 
Rosa Salazar och Bob Odenkirk spelar far och dotter i den nya animerade serien "Undone", från producenterna av "BoJack Horseman". Med avsnitt på cirka 30 minuter vardera, verkar det som att vi kommer att få följa med på en väldigt ovanlig och spännande resa. 
 

"Mr Mercedes" – 16 september (C More)

 
 
Den tredje säsongen av den bästa Stephen King-serien, "Mr Mercedes", kommer att följa jakten på en helt ny mördare - även om "Mr Mercedes"-mördaren från de tidigare säsongerna fortfarande verkar kunna påverka flera av våra karaktärer mentalt.
 

"The Politician" – 27 september (Netflix)

 
 
Ryan Murphys ("American Horror Story", "Pose", "Feud") första Netflix-serie följer en man som alltid vetat att han kommer att bli USA:s president när han blir vuxen, gör allt för att den framtidsplanen fortfarande ska vara möjlig för honom.
 
Vilka tv-serier med premiär i september har du längtat efter mest? Kommentera gärna nedan!
| 25 augusti 2019 13:00 |