Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 november 2018 | 21:00

Missa inte: 10 spännande tv-serier med premiär i november

"Vikings", "Jägarna" och "Outlander" är bara några av novembers allra hetaste tv-premiärer. Vilka har du längtat efter mest?
Vi har nu officiellt gått över till vintertid och mörka kvällar, som är bättre lämpade än någonsin för tv-tittande. Lyckligtvis levererar november ett gäng superstarka premiärer av helt nya serier, samt några efterlängtade fortsättningar.
 
En snabb sak först. För er som (likt jag själv) har hoppats få se Alexander Skarsgård i "The Little Drummer Girl" i november, eftersom serien redan visas i Storbritannien och snart i USA, kan jag informera om att serien kommer att visas på C More i december. 
 
Här nedan hittar du en lista på de tio serier du absolut inte får missa under november.
 

"House of Cards" - 2 november (Netflix)

 
 
Den sjätte och sista säsongen av "House of Cards", streamingseriernas startskott, är slutligen här. När serien hade premiär 2013 var det som den första högkvalitativa och påkostade streamingserien, med en respekterad Oscarsvinnare i huvudrollen. 
 
Inför avslutningen har mycket förändrats - och vi är nog många som undrat över exakt hur "metoo"-anklagade Kevin Spacey har skrivits ut ur serien.
 

"Homecoming" - 2 november (Amazon Prime)

 
 
Julia Roberts gör rollen som Heidi Bergman, psykolog i en tidslinje och servitris i en annan - men vad var det egentligen som hände däremellan? Skaparen bakom "Mr. Robot", Sam Esmail, har regisserat samtliga avsnitt.
 

"Outlander" - 5 november (Viaplay)

 
 
Serien som lyckats kombinera kostymdrama med tidsresande sci-fi och inte ryggar tillbaka när det blir lite blodigt... eller naket. Omåttligt populära "Outlander" tar sig under den fjärde säsongen an den nya världen; Amerika.
 

"Patriot" - 9 november (Amazon Prime)

 
 
En fantastisk doldis-serie som de flesta har missat. Under 2018 har vi träffat på grymma lönnmördar-serier som "Killing Eve", "Barry" och "Mr Inbetween". Men redan 2015 kom den deprimerade lönnmördaren och trubaduren John Tavner (Michael Dorman) i "Patriot".
 
Serien är skriven och regisserad av Steve Conrad ("The Secret Life of Walter Mitty", "Wonder") och första säsongen finns redan nu att ta del av hos Amazon Prime!
 

"Room 104" - 10 november (HBO Nordic)

 
 
Duplass-bröderna är tillbaka med den andra säsongen av sin antologiserie "Room 104". Med helt fristående avsnitt, där det enda vi vet på förhand är att avsnittet kommer att utspela sig på antingen ett hotellrum eller motellrum - som alltid råkar ha siffrorna "104" på dörren.
 
Denna säsongen kommer skådespelare som Mahershala Ali, Judy Greer, Michael Shannon och Brian Tyree Henry att dyka upp.
 

"Jägarna" - 14 november (C More)

 
 
Rolf Lassgård är tillbaka i rollen som polisen Erik Bäckström. Tv-serien är en officiell fortsättning på händelserna i "Jägarna" och "Jägarna 2", vilket betyder att Erik har hunnit med en hel del sedan vi först lärde känna honom för drygt 20 år sedan. Snart får vi se om "Jägarna" blir lika populär även i serieformat.
 

"Origin" - 14 november (YouTube Premium)

 
 
Efter att ha lyckats med både "Cobra Kai" och "Impulse" tidigare under året, har det nu blivit dags för YouTube Premiums första originalserie ute i rymden. Tom Felton, skådespelaren bakom Draco Malfoy i Harry Potter-filmerna, gör en av seriens huvudroller.
 

"Narcos: Mexico" - 16 november (Netflix)

 
 
Efter tre lyckade säsonger om Colombia och dess kokain-historia, med Pablo Escobar som knarkbaronernas urfader, har det nu blivit dags för spinoffserien "Narcos: Mexico". Samma upplägg, men en ny hemsk historielektion - denna gången med Mexiko i fokus.
 

"Escape at Dannemora" - 19 november (HBO Nordic) 

 
 
Den sanna historien om hur två dömda mördare lyckades rymma från ett fängelse, efter att ha inlett ett förhållande med en anställd. I rollerna framför kameran hittas Oscarsvinnarna Benicio Del Toro och Patricia Arquette samt Golden Globe-nominerade Paul Dano. Ben Stiller har regisserat samtliga av seriens avsnitt.
 

"My Brilliant Friend" - 19 november (HBO Nordic)

 
 
Baserad på en bästsäljande bokserie om två barndomsvänners händelserika förflutna. Historien spänner över 60 års tid och börjar sin resa i Neapel. "My Brilliant Friend" är den första originalserien hos HBO som helt har spelats in på ett annat språk än engelska. Du har lyckligtvis fortfarande drygt två veckor kvar att öva på din italienska, om du vill slippa undertexterna alltså.
 

"Vikings" - 29 november (HBO Nordic)

 
 
En av Nordens mest populära serier är snart tillbaka med den andra halvan av femte säsongen. Gör dig mentalt redo för nya plundringar och blodiga slag, när "Vikings" fortsätter att visa upp oss skandinaver från våra utforskande glansdagar. Baserat på trailern ser Alex Høgh Andersen ut att bjuda på en fantastisk prestation som Ivar.
 
Vilka tv-serier har du saknat mest bland novembers hetast premiärer? Kommentera gärna nedan!
| 3 november 2018 21:00 |