Film

Skribent

MovieZine

7 september 2022 | 12:15

Minionerna slår rekord! Årets största familjefilm på bio

508 614 svenskar har nu sett animerade "Minioner: Berättelsen om Gru".
Den senaste animerade filmen från Illumination, ”Minioner: Berättelsen om Gru” har lockat över en halv Minion biobesökare – sammanlagt 508 614 svenskar har sett filmen på bio, enligt ett pressutskick från distributören UIP Sverige.
 
- En halv miljon svenskar har sett senaste Minioner-filmen på bio och ingen är gladare än vi att se familjepubliken tillbaka på biograferna. Vi hoppas att Minionerna har påmint publiken om varför film är bäst på bio och att de fortsätter se familjefilm på stor duk tillsammans, kommenterar VD:n Zoran Slavic.
 
Publikframgången gör det klart att "Minioner: Berättelsen om Gru" har slagit rekord och blivit den största familjefilmen på bio i år.
 
 
Den senaste filmen i populära "Dumma mej"-franchisen - om hur världens största superskurk först träffade sina ikoniska och gulliga hjälpredor - har legat etta på biotoppen på premiären 1 juli och en hel månad i sträck från mitten av juli till mitten av augusti. Den går fortsatt starkt och ligger just nu 2:a på svenska biotoppen.
 
Filmen har hittills spelat in närmare 900 miljoner dollar världen över.
 
Steve Carell, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless och Dolph Lundgren gör några av rösterna i oriignalversionen. I den svenska dubbningen kan vi höra Andreas Rothlin Svensson, Frida Öhrn, Astrid Assefa, Dragomir Mrsic, med flera.
| 7 september 2022 12:15 |