Film

Skribent

Viktor Eriksson

16 oktober 2023 | 20:45

Millie Bobby Brown är redo att säga “tack och adjö” till “Stranger Things”

Den 19-åriga skådespelerskan säger att tv-serien håller henne från projekten hon vill göra.
När Netflix science fiction-skräckdrama “Stranger Things” hade premiär på streamingtjänsten under 2016 blev barnskådespelarna i den världsstjärnor över en natt. Framförallt Millie Bobby Brown som i tv-serien spelar rollen som Eleven.
 
Nu är det klart att tv-seriens kommande femte säsong blir den sista och i en ny intervju med Glamour Magazine (som genomfördes innan SAG-AFTRA-strejken) säger Millie Bobby Brown att hon är redo för att den ska ta slut. Hon liknar det hela vid att ta studenten.
 
– När du är redo så är det som att “Okej, nu får vi det gjort. Nu tar vi itu med det här sista året. Det är dags för oss att dra, säger Millie Bobby Brown till Glamour och fortsätter.
 
– “Stranger Things” tar upp mycket tid att filma och hindrar mig från att skapa berättelser som jag känner passion för. Så jag är redo att säga, “Tack, och adjö”.
 
När Stranger Things började var Millie Bobby Brown 13 år och hon är nu 19. Förutom tv-serien har hon synts i monsterfilmerna “Godzilla: King of the Monsters” och”Godzilla vs. Kong” samt mysteriefilmerna “Enola Holmes” och “Enola Holmes 2”. Under 2024 förväntas hon synas i både science fiction-filmen "The Electric State" (baserad på svenska Simon Stålenhags bok) och fantasyfilmen "Damsel". 
 
Säsong fem av Stranger Things förväntas i dagsläget börja spelas in under 2024.
| 16 oktober 2023 20:45 |