Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

2 september 2015 | 20:00

Milla Jovovichs senaste film tar hårda tag mot nätpirater

Om du har laddat upp "Survivor" på nätet är du i trubbel.
James McTeigues "Survivor" må ha flugit under radarn hos de flesta, men filmens producenter har nu stämt sexton personer, som ska ha laddat upp filmen på nätet, för upphovsrättsbrott.

I nuläget har de stämmande produktionsbolagen, Nu Image och Millenium Films, enbart IP-adresserna till de anklagade, men de jobbar på att få telecom-bolaget Comcast att lämna ut namnen på de som har kontona. Enligt Deadline ligger också ett förslag på bordet som säger att skadeståndet till de anklagade kan sänkas, från 150 000 dollar till endast 750 dollar, förutsatt att piraterna upphör med sin olagliga aktivitet kring "Survivor" genast. Jag personligen förstår inte hur man kan stämma en IP-adress och inte en person, men någon vänlig själ kanske kan förklara hur det fungerar i kommentarsfältet nedan?

"Survivor" handlar hur som helst om en kvinna i London, spelad av Milla Jovovich, som blir anklagad för ett brott hon inte begått samtidigt som hon försöker förhindra en terrorattack. Förutom Milla har även Pierce Brosnan och Dylan McDermott roller i filmen.
| 2 september 2015 20:00 |