Film

Skribent

Thomas Linnaeus

25 oktober 2023 | 14:00

“Midsommar”-regissören ville att flera skulle hata hans senaste film

Regissören Ari Aster, vars film "Beau is Afraid” släpptes i våras, är besviken över att filmen floppade och att åsikterna om den inte var särskilt polariserande.
Ari Aster har med tre långfilmer redan satt sin unika prägel på filmskapande. Efter skräckisarna “Hereditary” och “Midsommar” valde han att göra det surrealistiska dramat “Beau is Afraid”, som dessvärre inte blev lika framgångsrik som hans första två filmer.
 
Regissören har blivit intervjuad av Vanity Fair och han han berättar att han är besviken över att filmen floppade:
 
- När man gör en sådan film, är man väldigt upphetsad av tanken på att dela människor, men sedan kommer den ut och gör precis det, och då inser man: “Åh, vänta lite. Detta fungerar också som ett avskräckande medel för människor att ens gå och se den”.
 
Istället vill Aster att biobesökare inte ska låta sig påverkas av betyg och åsikter:
 
- Jag fantiserar om att det har funnits en tid då en film som denna kunde ha kommit ut och delat publiken, och det skulle ha gjort folk glada att gå på bio för att avgöra hur de själva kände, i motsats till att bara folk inte bryr sig alls.
 
I “Beau Is Afraid” möter vi titelfiguren, spelad av Joaquin Phoenix, som varit rädd för saker hela livet. När hans mamma plötsligt går bort måste han börja rota i sitt eget liv och då får han både frågor och svar som inte lugnar honom det minsta.
 
- Jag visste att den här filmen skulle få folk att hata den eller förhoppningsvis älska den, och jag hoppades att dragningskraften till en debatt skulle vara större, i motsats till att responsen i slutändan skulle driva folk bort från att ge den en chans, fortsätter Aster.
 
 
Vad tyckte du om “Beau Is Afraid”? Har du sett den? Kommentera nedan.
| 25 oktober 2023 14:00 |