Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 april 2023 | 20:20

Michelle Yeoh spelar huvudrollen i egen "Star Trek"-film

Kejsare Philippa Georgiou har blivit en fan-favorit tack vare "Star Trek: Discovery". Nu får hon en långfilm på Paramount+
Den nyblivna Oscarsvinnaren Michelle Yeoh kan säkert välja och vraka mellan attraktiva roller. Hon har flera lovande storfilmer på gång efter "Everything Everywhere All At Once", men har också hittat tid till att återvända till rymden - Yeoh ska upprepa rollen som Kejsare Philippa Georgiou i en ny Star Trek-film!
 
The Wrap skriver om projektet som går under titeln "Star Trek: Section 31". Detta är en spinoff på tv-serien "Star Trek: Discovery" där Yeoh först spelade Georgiou för sex år sedan. Man kan såklart undra om "Section 31" var planerad som en tv-serie, innan den där Oscarsvinsten ledde till ändrade planer?
 
Hur som helst görs filmen exklusivt för Paramount+, och blir den första Star Trek-filmen att gå direkt till streaming.
 
- Det ska bli så spännande att återvända till Star Trek-familjen och rollen jag har älskat så länge. Att se henne äntligen stå i centrum är en dröm som blivit sann, under ett år som visat mig att man aldrig ska ge upp på sina drömmar, kommenterar skådespelerskan.
 
Den femte och sista säsongen av "Star Trek: Discovery" sänds nästa år. Långfilmen har ännu inget premiärdatum.
| 18 april 2023 20:20 |