Film

Skribent

Mats Karlsson

18 september 2014 | 20:00

Michael Nyqvist om sin roll i "John Wick"

Skådespelaren berättar om sin roll i actionthrillern, där han spelar ryske maffiabossen Viggo Tarasov.
I förra veckan släpptes första trailern till actionthrillern "John Wick", där Michael Nyqvist spelar mot Keanu Reeves. Nyqvist berättar för MovieZine om sin hårdföre karaktär och vad vi kan förvänta oss.

Filmen kretsar kring John (Keanu Reeves), en före detta hitman, som sörjer sin bortgångna fru. När den ryska maffiakillen Iosef Tarasov råkar döda hunden han har fått av sin fru väcks hans gamla instinkter. John jagar de tre männen fast beslutad att döda dem, men Tarasovs far Viggo (Michael Nyqvist), en förmögen och hämningslös rysk maffiaboss, hämnas genom att skicka en lönnmördare efter honom.

- Han är en ryss, inflyttad till USA som barn och är rätt smart, väldigt streetsmart. Han har byggt upp ett imperium och har nästan en faderskänsla för John Wick (Keanu Reeves). Wick är den enda i hans led han har sagt till att han får sluta, då det är nästan som en maffia som han leder. Sedan visar det sig att han skulle nog inte ha gjort det.

Förutom Nyqvist och Reeves hittar vi Willem Dafoe, Ian McShane och Adrianne Palicki i rollistan. Filmen får premiär 31 oktober.
| 18 september 2014 20:00 |