Film

Skribent

Josefine Krischausky

6 juli 2022 | 06:00

Michael Mann har stora planer för "Heat 2"

Vincent Hanna och Neil McCauley kan komma att återvänta till bioduken, i en ambitiös film som utspelar sig både före och efter händelserna i originalet.
Regissören och manusförfattaren Michael Mann har vid tidigare tillfällen berättat om sina planer på att göra flera filmer som spinner vidare på "Heat", hans hyllade actionklassiker från 1995. Framförallt är det en prequel som har varit på tal, men det har också ryktats om en direkt uppföljare. Nu låter det som att vi kan komma att få båda två – på en och samma gång.
 
De senaste åren har Mann arbetat på en roman, som kommer att publiceras nästa månad, under titeln "Heat 2". Tidigare har boken endast beskrivits som en prequel, men i själva verket kommer den att utspela sig både före och efter händelserna i filmen.
 
I en intervju med Empire berättar Mann att han definitivt vill ta romanen till vita duken i framtiden. Även om det kommer vara mycket material att arbeta med, ser regissören inte tv-formatet som ett alternativ, men är däremot inställd på att det kommer bli en riktigt storskalig film. 
 
– [Boken] är absolut planerad att vara en film. Är det en blygsam film? Nej. Är det en påkostad serie? Nej. Det kommer att vara en stor film, säger Mann.
 
 
Än så länge återstår det däremot för filmen att få grönt ljus i Hollywood. Trots att det snart har passerat 30 år sedan originalet hade premiär, är Mann iallafall säker på att publikens intresse för "Heat" är långt ifrån borta. 
 
– Folk tittar fortfarande på den, och folk pratar fortfarande om den. Det är ett varumärke. Det är som ett slags "Heat"-universum, på ett vis. Och det rättfärdigar definitivt en väldigt stor, ambitiös film.
 
I Manns roman återvänder bland annat de centrala personerna Vincent Hanna, Neil McCauley och Chris Shiherlis, som i filmen spelades av Robert De Niro, Al Pacino och Val Kilmer. Med tanke på att skådespelarna har hunnit åldras en del sedan originalfilmen spelades in, kan vi denna gång få räkna med att se nya ansikten i rollerna. 
| 6 juli 2022 06:00 |