Film

Skribent

Veronica Wiklöf

23 december 2021 | 07:45

Michael Keaton kommer tillbaka som Batman i "Batgirl"

30 år efter "Batman" är Michael Keaton snart tillbaka i dräkten. Förutom i "The Flash" ska han även medverka i "Batgirl".
Michael Keaton är det nya tillskottet i HBO Max-filmen "Batgirl" och han kommer återigen att spela rollen som Batman, skriver TheWrap. Men först kommer han att spela rollen som den svartklädde hämnaren i kommande "The Flash" som har premiär den 4 november 2022.
 
En annan som är klar för filmen är Leslie Grace som kommer att spela kommissarie Jim Gordons dotter, Barbara Gordon. Inspirerad av Batman tar Barbara på sig cape och mask och ger sig ut på gatorna för att bekämpa brottsligheten under aliaset Batgirl.
 
Första gången Keaton spelade Batman var i Tim Burtons kritikerrosade blockbuster "Batman" från 1989. Filmen banade vägen för superhjältegenren och hans tolkning av Bruce Wayne lovprisades av såväl kritiker som publiken. 
 
1992 axlade han rollen igen i "Batman Returns". När Tim Burton ersattes av Joel Schumacher som regissör, under produktionen av en tredje film, sa Keaton upp sig. Val Kilmer tog då över Batmans mantel i "Batman Forever" från 1995.
 
"Batgirl" kommer att skippa biosalongerna och istället direkt ha premiär på HBO Max. Datumet är ännu okänt.
| 23 december 2021 07:45 |