Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

24 juni 2014 | 15:00

Michael Bays nya storserie "The Last Ship" öppnade rekordstarkt

Det Eric Dane-ledda actionäventyret är den mest sedda kabelpremiären i år i USA.
TNT-seriens premiäravsnitt hade - inklusive första repriseringen - hela 7,4 miljoner tittare, uppger Comingsoon.net. Det innebär att den rankas som nummer ett av alla kabelpremiärer i USA under året så här långt. 

TNT har överhuvudtaget haft en fantastisk start på året med fem av sina serier placerade på kabel-TV-toppen. Utöver "The Last Ship" landade även söndagens säsongspremiär av "Falling Skies" på topplistan tillsammans med "Rizzoli & Isles", "Major Crimes" och nya Steven Bochco-polisdramat "Murder in the First". 

"The Last Ship", som MovieZine skrivit om förut, handlar om överbefälhavaren Tom Chandler (Eric Dane) och hans besättning på ett amerikanskt militärfartyg som varit i radioskugga under fyra månader på ett uppdrag i Arktis. När de får kontakt med omvärlden igen finns inget kvar av de liv de lämnat bakom sig. En virussmitta av okänd art har slagit ut 80 procent av jordens befolkning och mänskligheten sätter nu sitt hopp till att Chandler och hans besättning kan finna svaret på virusgåtan. I övriga huvudroller ses Rhona Mitra och Adam Baldwin. Michael Bay står som exekutiv producent för serien. 

"The Last Ship" kommer till svenska TNT (som för övrigt även i år kör med sin reklamfria filmsommar) med start den 20 juli.  

Här är en trailer:


| 24 juni 2014 15:00 |