Serie

Skribent

Patrik Jonsson

13 maj 2013 | 19:01

Mer av "24" och "S.H.I.E.L.D."

Patrik Jonsson uppdaterar oss på den senaste veckans TV-nyheter, inklusive "24"-seriens comeback.

I veckan som var lade Fox ned "Touch" med Kiefer Sutherland i huvudrollen och nu då hans schema blivit tomt har alltså kanalen tankar på att återgå till ett vinnande koncept istället.

Ja, och med ett vinnande koncept menar jag naturligtvis succéserien "24" som klockade in sitt sista dygn för några år sedan, men nu finns det alltså stora möjligheter att uret börjar ticka igen för vår gamle actionhjälte Jack Bauer (Sutherland). I många, många år har rykten kring en film baserad på serien cirkulerat och de senaste rapporterna berättade att planerna hade lagts ned, eller i alla fall att chanserna för en film var mycket svala. Nu har dock Fox själva planer på en fortsättning, Kiefer är ombord, och denna gång handlar det faktiskt om en miniserie som kan komma redan i maj 2014. Jag kommer att hålla er uppdaterade här framöver.

För ett par veckor sedan rabblade jag upp lite skådespelare som ska göra gästroller i det sista avsnittet av NBC:s "The Office" och nu kan vi även lägga till Steve Carell, Michael Scott, himself. Ryktena har flygit hitan och ditan kring Carells återkomst och NBC har givetvis gjort sitt bästa för att mörka det hela, but no more. Hursomhelst, det här hade vi väl alla ändå på känn? NBC har dessutom avslöjat att det sista avsnittet kommer att bli femton minuter längre än det sedvanliga dubbelavsnittet.

Som det ser ut i nuläget verkar det som att den pågående tillika tredje säsongen av Showtimes "The Borgias" också blir den sista. Istället för en fjärde säsong snackas det istället om en två timmars långfilm för att avsluta det hela då den tredje säsongen väl är över. Nåväl, den här visan har ju visslats ett otal gånger tidigare om diverse serier så vi får väl se hur det blir med den saken.

FX har spikat premiärdatumet för den tredje säsongen av deras komediserie "Wilfred" och det är den 20:e juni som gäller. Ännu en serie som kan sålla sig till sommarens ovanligt späckade TV-schema.

Vad som nu följer är de serier som plockats upp av respektive kanaler för sändning perioden höst 2013/vår 2014, nästa säsong helt enkelt och det har varit en busy week so here go;

Hos The CW har man gett tummen upp till fyra nya serier och de är som följer: "The Tomorrow People", "Reign", "The 100" och "Star-Crossed" som tidigare gick under titeln "Oxygen". Det beryktade långfingret gav man till piloterna av "Blink", "Company Town" samt "The Selection" som inte imponerade på kanalen och därmed kommer de heller inte att bli till serier. Inte hos The CW i alla fall.

NBC applåderade fram elva nya serier, stående ovationer fick: "Crisis", "About A Boy", "Sean Saves the World", "Family Guide", "The Michael J. Fox Show", "Ironside", "Undateable", "Chicago PD", "Night Shift", "Black List" och slutligen storsatsningen "Believe" som har J.J. Abrams som producent. Burop, ruttna ägg och ridå blev det för: "The Sixth Gun", "Hatfields & McCoys", "Holding Patterns", "The Gates", "Joe, Joe and Jane" och "Bloodline". Kanalen meddelar dock att ytterligare ett par serier kan plockas upp vid ett senare tillfälle. NBC var dessutom först ut med att avslöja sitt sändningsschema och här har ni en länk till det.

Även vanligtvis sparsmakade Fox har varit ute och fiskat nya serier och tydligen stötte de på ett rejält stim då hela åtta serier drogs upp. De uppdragna fiskarna heter: "Gang Related", "Sleepy Hollow", "Rake", "Brooklyn Nine-Nine", "Surviving Jack", "Enlisted", "Us and Them" och också här har den största satsningen J.J. Abrams bakom rodret i och med "Almost Human" vilken har Karl Urban i huvudrollen. De fula fiskarna som kastades åter i pölen var "Boomerang", "Delirium" och "The List".

Hos CBS viftade man den vita flaggan för sex nya serier och de äro: "Hostages", "Mom", "The Millers", "The Crazy Ones" (Robin Williams), "We Are Men" och "Intelligence" med Josh Holloway. Här fattas en hel del serier som tidigare räknats som heta kandidater för att få fulla säsonger, det ser dock ut som att CBS kommer med några sena eftersläntare framöver. "Beverly Hills Cop", "Anatomy of Violence" och Sverige-kopplade "Backstrom" är väl de serier som ligger bäst till för att göra en något senare entré, men de ligger alltså i nuläget väldigt nära övertramp.

Anna Book-kanalen ABC var som vanligt värst när de ute i sagoskogen tog till vara på hela tolv små lysande bär, det är alltså varning för kvantitet före kvalitét i vanlig ordning. I syltburken stoppades: "Once Upon A Time in Wonderland", "Lucky 7", "Betrayal", "The Returned", "Killer Women", "Mind Games" (Kyle Killen!), "Mixology", "Trophy Wife", "Back in the Game", "Super Fun Night", "The Goldbergs" och naturligtvis Josh Whedons skrytprojekt "Marvels Agents of S.H.I.E.L.D". De sura rönnbären hette bland annat; "Gothica", "Big Thunder", "Doubt" samt "Venice".

Slutligen har vi en kabelkanal vid namn TNT som tände den gröna lyktan för "Legend" med Sean Bean och Michael Bays postapokalyptiska actionserie "The Last Ship". Den första säsongen av "The Last Ship" ska bestå av tio avsnitt och i huvudrollen kommer vi att få se Eric Dane.

Bay har ju även en serie på gång hos Starz, "Black Sails", och nu är premiärmånaden spikad, januari kommer att bjuda på pirater och blod. Nu ska det bli intressant att se hur det går för NBC:s piratserie "Crossbones" som alltså kommer att gå upp mot "Black Sails" samma månad. Själv sitter jag dock främst och väntar på att få höra vad som händer med FX:s "Port Royal", blir ledsen i ögat ifall den aldrig får se dagens ljus då jag tycker att den helt klart är den mest lovande av alla dessa piratserier. Fast å andra sidan, så länge jag slipper en översminkad och jönsandes Johnny Depp är jag väl ändå hyggligt nöjd.

Lite serieuppdateringar ska vi också ha, nästa vecka går de flesta kanalerna ut med officiella förnyelser och nedläggningar, men veckan som var bjöd även den på några avslöjanden; CBS har gett fortsatt förtroende till "Criminal Minds" men har levererat dödsdomen till "Golden Boy", "Vegas", "Rules of Engagement" samt "CSI NY". The CW har förnyat både "The Carrie Diaries" och "Nikita" medan det varit ett fruktansvärt blodbad hos NBC där de svingade yxan mot "Up All Night", "Go On", "1600 Penn", "Guys With Kids", "Deception", "Smash", "The New Normal" samt "Whitney" (finally!). "Parks and Recreation" och (hör och häpna) "Community" lyckades krypa upp ur dödsgropen med livet i behåll!

ABC sände liemannen till "Malibu Country", "Body of Proof", "Red Widow", "Happy Endings", "Family Tools" samt serien med den behändigt korta titeln "How To Live With Your Parents For The Rest Of Your Life", men man kan ju alltid förkorta den "HTLWYPFTROL"... Duckade för lien gjorde; "Castle", "Once Upon A Time", "Scandal", "Modern Family", "Grays Anatomy", "Suburgatory", "The Middle", "Nashville", "The Neighbors", "Last Man Standing" och "Revenge". Slutligen har TNT dragit pluggen ur läkardramat "Monday Mornings" och dessvärre fick även "Southland" gå i graven. Största besvikelsen för min egen del, väntat, men bedrövligt.

Detta var så klart en hel del att ta in, det är den tiden på året, men vi har hela sommaren på oss att låta allt detta sjunka in. Här har ni dessutom en sammanfattning av TV.com som hela tiden uppdateras.

Var det några nedläggningar som gjorde att ni bara ville kasta fjärrkontrollen i väggen eller hittade ni kanske några riktiga glädjerusningar i de serier som plockades upp? Kommentera och debattera gärna!

| 13 maj 2013 19:01 |