Film

Skribent

Robin Andersson

17 juni 2019 | 12:00

"Men in Black: International" är sommarens senaste flopp

Mutanter som dippar, alien-jagande agenter som floppar och högst på toppen hittar vi husdjuren.
Det var svårt att förutspå öppningshelgen för Chris Hemsworth och Tessa Thompsons "Men in Black: International". Recensionerna har varit tveksamma och vår egen recensent tyckte att filmen hade "en del bortkastad potential". Nu är helgen över och resultaten är inne. "Men in Black: International" är en flopp.
 
Boxofficemojo rapporterar att trots att filmen hamnade etta på amerikanska biotoppen, spelade den endast in 28,5 miljoner dollar i USA, vilket är ungefär hälften av vad föregångarna har spelat in sina öppningshelger. Ser man till intäkterna från hela världen klättrar den precis över 100 miljoner dollar, som är långt under förväntan.
 
I Sverige hittar vi "Husdjurens hemliga liv 2" högst på biotoppen, följt av "Men in Black: International". "Dark Phoenix", X-men-filmen som kom ut förra helgen, hittar vi först på femteplats på den svenska biotoppen, och den tappar också markant i övriga marknader runt om i världen, vilket är en enorm besvikelse för studion.
 
Och för er siffernördar som håller koll på ifall "Avengers: Endgame" kan bli den mest inkomstbringande filmen någonsin, kan vi rapportera att den nu är 46 miljoner dollar efter "Avatar" i toppen.
| 17 juni 2019 12:00 |