Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 oktober 2021 | 22:20

Mel Gibson klar för prequel-serien till "John Wick"

"The Continental" kommer att handla om en ung Winston Scott och hur hotellet för lönnmördare kom till.
Deadline rapporterar att Mel Gibson ("Dödligt vapen", "Braveheart") är klar för den kommande prequelserien "The Continental", som kommer att utspela sig ungefär 40 år före händelserna i den första "John Wick"-filmen. Gibson är klar för rollen som den nya karaktären Cormac, men i nuläget är det inte mycket mer än namnet som är känt kring hans roll i serien. 
 
I de Keanu Reeves-ledda "John Wick"-filmerna spelar hotellet "The Continental" en central roll i handlingen, som en plats där lönnmördare får bo och mötas - om de lovar att följa en väldigt viktig regel. Nämligen, att inget mördande får ske på hotellet. En regel som John Wick givetvis tvingas bryta i filmerna och därför blir bannad från hotellet.
 
Ian McShane som Winston Scott.
 
I filmerna är det den äldre mannen Winston Scott som driver hotellet, en karaktär som då spelats av Ian McShane ("American Gods"), men i miniserien kommer vi alltså att få se hur han hamnade just där. Det är däremot fortfarande oklart vem som kommer att axla huvudrollen som Winston, men Ian McShane sägs vara involverad som seriens berättarröst.
 
"The Continental" kommer att bestå av tre delar, där varje avsnitt backas av en hög budget och kommer att ha en speltid på 90 minuter vardera. Albert Hughes kommer att stå för regin i två av avsnitten och "John Wick"-manusförfattaren Derek Kolstad är även han med ombord på prequelserien. Keanu Reeves kommer inte medverka framför kameran men sägs vara med i form av producent.
 
Det är ännu oklart när "The Continental" förväntas få premiär hos Starz i USA, men med både ett fjärde och femte kapitel i filmserien om "John Wick" under utveckling så står det i alla fall klart att vi kommer att se mycket av just det här "universumet" framöver.
 

Läs också: Bill Skarsgård klar för en roll i ”John Wick: Chapter 4”

 
Är du sugen på att ge "The Continental" en chans när det är dags för premiär? Kommentera gärna nedan!
| 18 oktober 2021 22:20 |