Spel

Skribent

Lina Svensson

5 februari 2020 | 17:10

Medgrundaren till Rockstar Games lämnar företaget

En av grundarna bakom företaget Rockstar Games lämnar sin post efter över 20 års tid. Orsaken till varför Dan Hauser nu väljer att sluta är ännu inte bekräftad.
Dan Houser grundade Rockstar Games år 1998 tillsammans med sin bror Sam Houser och två andra herrar vid namn Terry Donovan och Jamie King. Nu, lite över 20 år senare har vi Rockstar Games att tacka för flera fantastiska speltitlar. Mest kända är studion för spelserierna “Red Dead Redemption “ och Grand Theft Auto (en spelserie som har sålt svindlande 300 miljoner exemplar).
 
Dan har haft rollen som VD och manusförfattare på företaget, och har haft ett finger med i manusskrivandet i flera av de största titlarna som släppts under åren som gått. Nu kommer dock beskedet att Dan tyvärr inte kommer att vara med och dra i spakarna under skapandeprocessen av det nästkommande GTA-spelet.
 
Dan Houser har nämligen valt att lämna företaget. Rockstar Games moderbolag Take-Two meddelade detta i ett utskick till finansbolaget SEC. I detta utskick framkommer det inte varför Dan väljer att lämna företaget.
 
I dokumentet står det dock att Dan har varit tjänstledig i nästan ett års tid. Men några detaljer kring varför han har varit långledig framkommer inte heller. Dans sista arbetsdag på Rocktar Games blir den 11 mars i år. Hans bror Sam Houser blir kvar på företaget.
 
 
Vi får önska Dan lycka till med framtida projekt, vad han nu väljer att pyssla med efter sin avgång. Tror du att nästa GTA-spel kommer att nå lika stor framgång som tidigare spel, utan Dan Houser vid rodret? 
| 5 februari 2020 17:10 |