Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 januari 2017 | 22:15

Matthew McConaughey om varför han valde "The Dark Tower" över "Guardians of the Galaxy: Vol. 2"

47-åringen ska spela "The Man in Black" i Stephen King-adaptionen.
Matthew McConaughey var länge aktuell för en roll i "Guardians of the Galaxy: Vol. 2" men valde tillslut att istället medverka i "The Dark Tower". I en intervju med Playboy (av alla tidningar) berättar han varför:

- Jag gillar "Guardians of the Galaxy" men för mig kändes det som: "Filmen blev lyckad, så nu har vi utrymme för en färgstark karaktär som kan spelas av ett annat stort skådisnamn." Jag skulle ha känt mig som ett bihang. Manuset till "The Dark Tower" var välskrivet, jag gillar regissören och vad han vill göra med det, och jag får vara med och skapa Man in Black, alltså djävulen, i min version av Stephen Kings bok. Vi har gjort den första nu. Det är en fantastisk thriller som utspelas i en annan dimension, ett alternativt universum, men den är fortfarande väldigt jordnära. För att ta ett exempel är inte revolvermannens vapen en ljussabel eller något sådant, utan det är en vanlig pistol. Jag gillade också att närma mig min karaktär som om djävulen försökte roa sig, och som om han tände på att belysa mänsklighetens hyckleri var han än kunde finna den.

"The Dark Tower" skulle ursprungligen få premiär nu i februari, men nu verkar det snarare som att en sommarpremiär är mer aktuell.
| 3 januari 2017 22:15 |