Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

8 augusti 2022 | 09:00

Matt Smith har noll koll på vad "It's Morbin Time" betyder

Den populära skådespelaren förklarar för MovieZine varför han aldrig hade hört talas om den populära "Morbius"-frasen: "Jag hänger inte alls på internet".
Jag ska ärligt erkänna att jag personligen inte har sett en enda sekund av "Morbius". Men jag har gladeligen tittat på vad som känns som hundratals memes om folk som bryter sig in i bilar för att lämna "Morbius"-biljetter och mängder av screenshots från filmen, med det nu ikoniska citatet "It's Morbin Time" som om det vore en undertext tagen direkt ur filmen... vilket jag ju vet att det inte är.
 
Matt Smith ("Doctor Who", "The Crown"), den populära skådespelaren i en av "Morbius"-huvudrollerna (vid sidan om Jared Letos titelroll), hade däremot fram tills väldigt nyligen helt missat hela den här smått oförklarliga Morbin Time-vågen. Där fansen ("om de ens kan kallas för fans" grymtar Smith under vårt samtal) till och med skapade så mycket buzz kring den sågade filmen, att den fick en helt ny chans på bio. Där publiken uteblev ännu en gång, för övrigt.
 
När ett fan använde sitt tillfälle, under "House of the Dragon"-panelen vid Comic-Con i San Diego, till att vaska tiden åt att fråga Smith om just "Morbius" så blev skådespelaren märkbart tagen på sängen. Vilket gjorde att "Morbius"-communityt plötsligt började spekulera i hur Smith kunnat missa allt stohej. Här krävdes ett riktigt grävjobb.
 

"Alltså, jag förstår det nog fortfarande inte riktigt..."

 
Matt Smith som Milo i "Morbius".
 
Så, när jag själv plötsligt satt öga mot öga med både Smith och "House of the Dragon"-kollegan Paddy Considine dagen efter, så förde jag frasen på tal igen... inblandat mellan lite snack om Targaryen-peruker och "Game of Thrones"-jämförelser (som du kan läsa mer om när hela vårt "House of the Dragon"-snack släpps ikväll). Och det visar sig alltså att Smith helt enkelt har noll koll på Morbin Time-rörelsen - och troligtvis fattar han inte särskilt mycket mer efter min förklaring heller:
 
Hände det att du utbrast "it's morbin time" någon gång när du satt där på draken också?
 
Matt: Nej! Jag visste faktiskt inte ens vad det betydde förrän igår, när någon frågade mig om det på panelen. Jag hänger inte alls på internet, så jag hade ingen aning. 
 
Paddy: Det är vilken tid, va?
 
Matt: It's morbin time. Det är, det är väl en meme? Eller hur?
 
Paddy: Ah, är det en replik ur en av dina filmer?
 
Matt: Nej, nej... nej, det är inte ens med i filmen. Alltså, jag förstår det nog fortfarande inte riktigt. En snubbe sade något om det på panelen... aja, det handlar ju egentligen om någon annan ändå. Men det är en meme i alla fall, eller hur?
 
Exakt, det är något som blivit en stor grej bland "Morbius"-fansen... av någon anledning. 
 
Matt: ... om man ens kan kalla dem för fans.
 
Här kan du se hur Matt och Paddy försöker förstå sig på frasen:
 
 
Vårt egentliga snack handlade ju som sagt om något helt annat, nämligen den kommande och efterlängtade premiären av "House of the Dragon". Hela vår intervju med Smith och Considine släpps senare ikväll. "Game of Thrones"-prequeln släpps den 22 augusti hos HBO Max. I samband med premiären kommer vi att släppa ett helt gäng andra intervjuer med både skådespelare och seriens båda showrunners.
 

Smygläs: Här kan du läsa och titta på hela vår intervju med Matt Smith och Paddy Considine redan nu

 
Vad tyckte du om "Morbius"? Vilken är din favoritroll med Matt Smith? Kommentera gärna nedan!
| 8 augusti 2022 09:00 |