Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2019 | 22:25

”Matrix 4” är officiellt på gång

Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss återvänder med Lana Wachowski som regissör.
Nu är det officiellt: vi ska tillbaka till The Matrix med en fjärde film. Kanske var det allt prat om en reboot/remake som fick fart på originalgängets kreativitet?

Keanu Reeves och Carrie-Anne Moss kommer upprepa sina roller som Neo och Trinity. Lana Wachowski återvänder i registolen, och skriver manus tillsammans med Aleksander Hemon ("Sense8") och David Mitchell ("Cloud Atlas"). Warner Bros ordförande Toby Emmerich säger till Variety:

- Vi kunde inte vara mer taggade på att återvända till "The Matrix" med Lana. Lana är en riktig visionär - en originell och kreativ filmskapare - och vi är exalterade över att hon skriver, regisserar och producerar nästa kapitel i "The Matrix"-universumet.
 
 
Science fiction-filmen "Matrix" kom på bio år 1999 och blåste alla av stolen med sina, för den tiden, banbrytande specialeffekter. Lana och Lilly Wachowski regisserade ytterligare två uppföljare.

- Många av de idéer kring vår verklighet som vi utforskade då är ännu mer relevanta nu. Jag är glad att ha de här karaktärerna tillbaks i mitt liv och tacksam för ännu en chans att arbeta med mina vänner, kommenterar regissören.
 
Ser ni fram emot en fjärde "Matrix" från samma team?
| 20 augusti 2019 22:25 |