Film

Skribent

Josefine Krischausky

14 mars 2022 | 22:45

Mästerkatten är tillbaka i stjärnspäckad uppföljare – se första trailern

I filmens rollista finns kända namn som Florence Pugh, Olivia Colman och John Mulaney, samtidigt som Salma Hayek och Antonio Banderas upprepar sina tidigare roller från "Shrek"-franchisen.
Över tio år har gått sedan den omtyckta "Shrek"-karaktären Mästerkatten fick sin egna spinoff-film, men i höst har det blivit dags för figuren att göra comeback på bioduken. Deadline kunde nyligen avslöja mer om filmens rollista, och vi har dessutom fått en första trailer.
 
I filmen, som går under den engelska titeln "Puss in Boots: The Last Wish", är Mästerkatten inne på det sista av sina nio liv. I hopp om att återvinna de liv han har förlorat ger han sig ut på ett nytt äventyr, med gamla såväl som nya kompanjoner vid sin sida.
 
Det är sedan tidigare känt att Antonio Banderas, som har gjort rösten till Mästerkatten sedan han först dök upp i "Shrek 2", återvänder till huvudrollen. Nu vet vi även att Salma Hayek kommer att upprepa sin tidigare roll, som karaktären Kitty Softpaws. Därtill får duon ett tillskott i form av den nya sidekicken Perro, vars röst görs av Harvey Guillén ("What We Do in the Shadows", "Reacher").
 
 
I andra nya roller finner vi kända namn som Florence Pugh, Olivia Colman och Ray Winstone. Ansluter till rollistan gör också "Narcos"-skådespelaren Wagner Moura, samt komikern John Mulaney. För regin står Joel Crawford och Januel Mercado, som tidigare har arbetat tillsammans på "Croodarna 2: En ny tid".
 
Den föregående filmen om Mästerkatten, som följde rollfigurens tidiga äventyr, hade premiär hösten 2011 i USA, och tidigt under 2012 i Sverige. Filmen var en publiksuccé, nominerades för en Oscar samt tog emot flera positiva omdömen från kritikerna, och redan 2014 avslöjades det att en uppföljare var på gång.
 
Kolla in den första trailern till "Mästerkatten 2" här: 
 
 
Premiärdatumet för "Puss in Boots: The Last Wish" är satt till den 23 september i år. 
| 14 mars 2022 22:45 |