Skribent

Alexander Dunerfors

22 oktober 2013 | 22:01

Marvel vill filma Drew Pearces "Runaways"

"Iron Man 3"-författarens manus är "smalare än något annat vi gjort", säger Kevin Feige till MovieZine.

Vi slog oss ner med Kevin Feige, en av beslutsfattarna på Marvel Studios, inför den stundande världspremiären av "Thor: The Dark World". Han berättade bland annat att studion just nu funderar på vilka superhjältefilmer som ska få gå upp på bioduken efter 2015 års "Avengers: Age of Ultron".

- Vi försöker se vad vi ska göra med "Daredevil" nu. "Punisher" kan dyka upp längs vägen. När vi får tillbaka karaktärer till Marvels stall vill vi inte göra något med dem direkt. Vi vill göra något med dem när tiden är rätt.

En av filmerna som ligger på hyllan och väntar på rätt tillfälle är "Runaways", Drew Pearces manus baserad på Brian K. Vaughans serie om unga tonårshjältar. Feige avslöjar:

- Den vill jag också se. Manuset har redan varit nyttigt för oss på så sätt att vi hittade Drew Pearce, som var med och skrev "Iron Man 3". Jag misstänker att ni får se mer saker av Drew Pearce inom en snar framtid, och jag hoppas att ett av dem är "Runaways". Men vi har bara två premiärer varje år, och måste vara selektiva med vad vi släpper. Vi har filmerna spikade fram till 2015 och bestämmer nu vad vi ska släppa sen. "Runaways" är smalare vad vi har gjort. Den har nog sin rätta tid, men den är inte nu.

Det finns alltid många rykten kring Marvels filmer, just nu pratar alla om vem som ska spela Ant-Man. När får vi veta något säkert, frågar jag Feige.

- Ant-Man lär bli offentlig innan årets slut. Troligen redan i november. Kanske inte, men det är vår plan. Vi letar efter rätt skådespelare nu. Men räkna med fler rykten innan det officiella tillkännagivandet.

En längre intervju med Kevin Feige kommer inom kort.

| 22 oktober 2013 22:01 |