Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 augusti 2023 | 18:00

Marvel-trött? Marvel-regissören tror att "The Marvels" kan råda bot på det

Den blir knasig, den blir larvig, och den liknar inget du tidigare sett. Iallafall enligt regissören Nia DaCosta.
Det talas allt mer om "superhero fatigue" i filmvärlden, alltså en mättnad hos publiken som fått för mycket av genren med superstarka hjältar i spandex.
 
Marvel och DC är inte immuna. Bara i år har filmer som "Ant-Man 3" och "Shazam! 2" underpresterat på bio, för att inte säga floppat.
 
Men frågar du regissören Nia DaCosta så är hon inte orolig. DaCosta står bakom "The Marvels", nästa Marveläventyr som släpps på bio i höst. Hon tror och hoppas att nya filmen med Captain Marvel ska ge fansen något nytt:
 
- Jag tror helt klart på att superhjältetröttma finns, säger hon till Total Film.
 
- Den största skillnaden från andra MCU-filmer är att "The Marvels" är riktigt knasig och larvig. Och vi besöker världar som inte liknar några andra i MCU. Ljusa, skinande världar som du aldrig tidigare sett.
 
Jag vet personligen inte om fler CGI-världar är precis vad fansen behöver... men en superhjältekomedi i mer lekfull ton, som inte tar sig själv på för stort allvar - kanske? Producenten Mary Livanos tillägger att hon är taggad på att "visa ett team med karaktärer som alla kvinnor kan relatera till".
 
Girl power och knasig humor väntar alltså när "The Marvels" dyker upp på bio 10 november. Kommer du köpa en biljett?
| 12 augusti 2023 18:00 |