Film

Skribent

Tobias Andersson

21 april 2023 | 22:08

Scarlett och Gwyneth gör slut med Marvel: ”Ett avslutat kapitel”

Scarlett Johansson och Gwyneth Paltrow har varit i Marvels tjänst i över ett decennium. Nu lägger de båda superhjältekostymen på hyllan.
Det var år 2010 som Scarlett Johansson för första gången drog på sig trikåerna som Marvels superspion, Black Widow. Bara ett par år tidigare gjorde även Gwyneth Paltrow sin Marvel-debut som Pepper Potts, Tony Starks fru.
 
I över ett årtionde har alltså båda filmstjärnorna kommit och gått som dessa karaktärer i MCU – men nu verkar det som att de tänker göra slut med Marvel om de skulle bli tillfrågade att reprisera sina roller. Nyligen gästade Scarlett podden The Goop Podcast, som drivs av ingen mindre än hennes Marvel-kollega Gwyneth Paltrow, och där försäkrade sig båda två att de inte kommer att återvända till Marvels hjälteuniversum.
 
– Jag är färdig. Det är ett avslutat kapitel. Jag gjorde allt jag behövde göra. Det är verkligen en unik upplevelse att i över ett decennium få komma tillbaka och spela en karaktär om och om igen, sa Scarlett.
 
Gwyneth är inne på samma spår och verkar inte heller ha några planer på återvända.
 
– Jag känner likadant. Men visserligen så är min karaktär inte död, så de har ju ändå alltid möjligheten att fråga.
 
Gwyneth dök upp en liten snabbis i "Avengers: Endgame", troligtvis var det sista gången vi såg henne i en Marvel-film.
 
Så Black Widows solofilm var nog det sista vi såg av karaktären, i alla fall med Scarlett i rollen. Att Gwyneths Marvel-dagar är över kommer dock inte som någon överraskning då hon tidigare sagt till Variety att hon känner sig för gammal.
 
– Jag är lite för gammal för att dra på mig en kostym och allt det där vid det här laget. Det var en underbar upplevelse att göra den första ”Iron Man” och se hur viktig den blev för fansen.
 
Kommer du sakna dessa Marvel-karaktärer?
| 21 april 2023 22:08 |