Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 juni 2022 | 20:20

Marvel har något stort att avslöja ”de kommande månaderna”

En månad kvar till Comic-Con i San Diego… Bara en slump?
Tro det eller ej, men Marvel Studios har en övergripande plan även för filmerna efter ”Avengers: Endgame”. Filmerna i Fas 4 och framåt ingår i en ny ”saga”, men vad exakt det innebär, det kommer bli klart inom kort lovar studiochefen Kevin Feige.
 
- När vi närmar oss slutet på Fas 4, kommer folk att börja se vart den här nya sagan är på väg, säger Feige till Total Film.
 
 
De första tio åren av MCU-filmer (eller de första 3 faserna om man är nördig) kallas för ”The Infinity Saga” då skurken Thanos och sex mäktiga stenar var den röda tråden. Sedan Fas 4 började har vi redan fått möta en del nya intergalaktiska hot, samtidigt som en rad nya hjältar introducerats - såväl på bioduken som i tv-rutan. Den som är uppmärksam kan ha fångat upp ledtrådar redan nu:
 
- Jag tror att det redan har släppts många ledtrådar, som är uppenbara åtminstone för mig, om sagans riktning. Men vi kommer släppa lite mer direkt info under de kommande månaderna, så att publiken som vill se helheten får se lite, lite mer av färdplanen, tillägger Feige.
 
Mer klara besked kring Marvels framtid kommer alltså inom några månader - kanske under San Diego Comic-Con som pågår mellan 21-24 juli? Om inte Marvel håller på sina stora avslöjanden till Disneymässan D23 i september.
 
 
Hittills har Fas 4 till stor del handlat om efterdyningarna av The Snap i ”Avengers: Endgame”, då Thanos utplånade halva befolkningen och en del kära hjältar dog. TV-serierna fokuserar allt mer på sidokaraktärer som kan bli betydelsefulla (exempelvis Anthony Mackie som nye Captain America) medan filmerna låter helt nya superkaraktärer ta plats i rampljuset.
 
Det lär nog inte dröja länge innan de samlas i ännu en Avengers-liknande megafilm och slåss mot någon ny fuling från yttre rymden. Kanske han med det otroligt fnissiga namnet?
 

Filmerna i Marvels Fas 4 är…

 
・Black Widow (2021)
・Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
・Eternals (2021)
・Spider-Man: No Way Home (2021)
・Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
・Thor: Love and Thunder (premiär 8 juli)
・Black Panther: Wakanda Forever (premiär 11 november)
・Ant-Man and the Wasp: Quantumania (premiär 17 februari 2023)
・Guardians of the Galaxy vol. 3 (premiär 5 maj 2023)
・The Marvels (premiär 28 juli 2023)
・Fantastic Four (2023-2024?)
 
Vad tror ni att Marvels nya saga handlar om? Spåna gärna i kommentarerna nedan.
| 20 juni 2022 20:20 |