Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 november 2021 | 10:00

Rykte: Marvel arbetar på ett onlinerollspel

Enligt en rapport är det "DC Universe Online"-studion Dimensional Ink som vill ta Marvel-hjältarna på ett internetäventyr.
Marvel fortsätter att erövra framförallt filmvärlden, men tar även mark i spelbranschen med spel som "Marvel's Spider-Man", "Guardians of the Galaxy" och det något ljummet mottagna "Avengers". 
 
Nu har det även kommit rapporter på att de vill ge sig in i MMO-världen (massively multiplayer online game), med utvecklarna Dimensional Ink som ligger bakom "DC Universe Online" och hjälpte till med "City of Heroes".  
 
 
Nyheten dök upp under en presentation till studions investerare, skriver sajten Eurogamer. Enligt samma presentation kan det dock dröja flera år innan vi ens kommer vi se en trailer eller bild från spelet. 
 
Det är sällan MMO-spel lyckas komma upp i samma nivå av spelarantal som "World of Warcraft", som hade omkring 5 miljoner spelare under 2020. Genom åre när det många spel i genren som kommit och gått. "Final Fantasy XIV" av Square Enix är ett undantag som det har gått riktigt bra för, med en kommande expansion kallad "Endwalker".
 
För tillfället finns det redan ett populärt Marvel MMO till mobiltelefoner kallat "Future Revolution", men är det någon franchise det skulle kunna gå bra för igen är det just Marvel. 
 
Vad tror du om ett onlinerollspel i Marvel-universumet? 
| 29 november 2021 10:00 |