Serie

Skribent

MovieZine

3 februari 2016 | 22:15

Martin Wallström i krigsdrama

Spelar mot Bel Powley i ”Ashes in the Snow”.
Rollen i ”Mr. Robot” öppnade många nya dörrar för Martin Wallström. Närmast väntar den första amerikanska filmrollen, i ”Ashes in the Snow”.

Det är ett drama som utspelar sig under Andra världskriget och följer 16-åriga Lina, vars familj utvisas till Sibirien. Wallström ska spela en vänlig soldat som blir vän med flickan och hennes mor. Huvudrollen spelas av Bel Powley, som slog igenom förra året i ”Diary of a Teenage Girl”.

”Ashes in the Snow” bygger på Ruta Septetts bok ”Strimmor av hopp” och regisseras av Marius Markevicius, skriver Hollywood Reporter.

Bokens synopsis lyder:

Den morgonen var min brors liv värt ett fickur.Året är 1941 och femtonåriga Lina lever ett liv som de flesta andra unga i Litauen. Tills en kväll när Sovjets hemliga polis slår in dörren och för bort familjen till ett fångläger i Sibirien. Där de tvingas att kämpa för att överleva dagen. Ruta Sepetys släkt drabbades hårt av Stalins utrensningar på 40-talet. Här ger hon en unik inblick i en av världshistoriens mer okända fasor som drabbade tusentals människor i Baltikum.
| 3 februari 2016 22:15 |