Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 maj 2021 | 11:00

Mark Ruffalo och Emma Stone till Yorgos Lanthimos "Poor Things"

Oscarspotentialen känns hög när "The Favourite"-regissören gör en Frankenstein-historia i ny tappning.
The Collider rapporterar att Mark Ruffalo kommer spela mot Emma Stone i Yorgos Lanthimos kommande långfilm "Poor Things". Produktionen är en adaption av en roman från 1992, skriven av den skotska författaren Alasdair Gray.
 
Historien, som har kommit att liknas vid Mary Shelleys "Frankenstein", kretsar kring kvinnan Victoria Blessington (Stone). Efter ett försök att dränka sig själv räddas hon av en kirurg, som låter henne ta över den hjärna som tillhört hennes ofödda barn. Hon får det nya namnet Bella Baxter, och måste börja utvecklas helt på nytt, en process som hotas när hon upptäcks den exman hon desperat har försökt fly ifrån. 
 
Manuset skrivs av Tony McNamara, som arbetade på Lanthimos flerfaldigt Oscarsnominerade "The Favourite", och som även har författat den högaktuella Disneyfilmen "Cruella". 
 
Tidigare har det även ryktats att Willem Dafoe kommer göra en roll i filmen. Om detta ännu kan komma att stämma, eller om Ruffalo är den som istället har knipit hans potentiella roll, är inte bekräftat.
 
Ruffalo vann tidigare i år en Golden Globe-statyett, för sin dubbla rolltolkning av ett tvillingpar i miniserien "I Know This Much Is True". Härnäst är han aktuell med actionfilmen "The Adam Project", samt serien "She-Hulk", där han återvänder till sin roll som Hulken. Stone ser vi allra närmast i titelrollen i "Cruella", som får premiär 28 maj. Inspelningen av "Poor Things" sätter igång senare detta år. 
| 21 maj 2021 11:00 |