Spel

Skribent

Anders Eklöf

21 juni 2023 | 20:38

Mario hoppar iväg på nya färgglada äventyr i "Super Mario Bros. Wonder"

Nintendo har avslöjat ett helt nytt "Super Mario"-spel i 2D, samt en rad andra spännande titlar.
Under kvällens direktsända Nintendo Direct fick vi se ett nytt spel med den hoppande rörmokaren i huvudrollen, den här gången sett ur ett klassiskt 2D-perspektiv.
 
Spelet heter "Super Mario Bros. Wonder" och har en riktigt läcker tecknad grafisk design, som inte liknar något annat som Nintendo har gett ut. Här väntas nya förmågor, som att du kan förvandla dig till en elefant.
 
Spelet släpps till Nintendo Switch den 20 oktober, samma datum som "Marvel's Spider-Man 2"
 
 
I spelet finns bland annat ett nytt föremål som kallas för Wonder Flower, som låter dig "låsa upp undren i världen". Enligt Nintendo kan det leda till att "rör vaknar till liv, att horder av fiender dyker upp eller att karaktärer byter skepnad".
 
Det låter helt enkelt som att Mario och gänget blir höga av att käka blomman, precis som vi misstänkt hela tiden när de knaprar flugsvampar och blir stora.
 
Förutom Mario kan du spela som prinsessan Peach, Daisy, Luigi och Toad. Precis som i "New Super Mario Bros"-spelen går det att spela fyra spelare samtidigt, vilket alltid är välkommet.
 
Spelet utannonseras kort efter att "Super Mario Bros. Filmen" nått enorma framgångar på bio, som dragit in över 1,288 miljarder i globala intäkter och är därmed större än "Frost" och den näst mest inkomstbringande animerade filmen genom tiderna.
 
Kvällens andra stora nyhet är att det kommer en remake på Super Nintendo-spelet "Super Mario RPG" från 1996, som utvecklades av Nintendo och "Final Fantasy"-studion Square (numera Square Enix).
 
 
"Super Mario RPG" släpps till Nintendo Switch den 17 november. Även prinsessan Peach får ett helt eget spel, med ett än så länge okänt namn, samt en nyversion av Nintendo 3DS-spelet "Luigi's Mansion 2: Dark Moon".
 
Vilket "Super Mario"-spel ser du fram emot mest?
| 21 juni 2023 20:38 |