Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 maj 2014 | 13:01

Marilyn Manson i "Sons of Anarchy"

Skräckrockaren har fått en återkommande roll i mc-dramats sjunde och sista säsong.

Det kommer inte som en jätteöverraskning att Manson snart blir en del av Samcro-familjen. "Sons of Anarchy"-skaparen Kurt Sutter har hintat om detta tidigare via sociala media. Men i går blev det offentligt via ett pressutskick som FX sänt ut. Manson ska spela Ron Tully, en fängslad vit makt-boss som Jax (Charlie Hunnam) utnyttjar för att utöka sin egen makt.

Obs, spoilers nedan om föregående säsong. Läs på egen risk.

Det är inte klart om Jax i sjunde säsongen själv sitter i fängelse och om det är så de två möts. I slutet av säsong sex var Jax beredd att ge upp sig själv för att rädda Tara (Maggie Siff) och mc-klubben. Men med Tara död (Gemma!) är allt möjligt.

För Manson, som gjort inhopp i både "Eastbound & Down" och "Once upon a Time" samt som sig själv i "Californication" är den här rollen viktig av en alldeles särskild anledning.

- "Sons" var varit en sån stor del av mitt liv, såväl som min fars, säger han i pressmeddelandet.

- Därför var jag fast besluten att göra honom stolt över mig genom att bli involverad i vad som troligen kommer bli ihågkommet som den mest fantastiska filmiska TV-serien någonsin. Till syvende og sidst är ju det förhållandet [mellan far och son] hjärtat i "SoA".

- Så, allt jag behöver nu är en motorcykel.

Manson är inte den ende rockaren som synts i serien. Även gitarristen Dave Navarro (Jane's Addiction, Red Hot Chili Peppers) medverkade i några avsnitt i två olika småroller. Och punkfarfar Henry Rollins (Black Flag) hade en återkommande roll i säsong två där han var vit maktare han med.

"Sons of Anarchys" finalsäsong startar i FX i september och i Kanal 9 någon gång senare under hösten.

UPPDATERAT KL. 11.11: Annabeth Gish kommer också till Charming - hon ska spela sheriff, rapporterar TVLine.

| 30 maj 2014 13:01 |